El Barça iguala els 29 partits que va estar el Bayern sense perdre a casa un partit europeu i tanca la lligueta invicte

Iguala els 29 partits que va estar el Bayern sense perdre a casa un partit europeu i tanca la lligueta invicte || Un golàs de Dembélé i una gran actuació de Cillessen frenen el Tottenham, que va poder classificar-se per l’entrepussada de l’Inter contra el PSV

Lucas Moura marca davant de Miranda i Cillessen.

Lucas Moura marca davant de Miranda i Cillessen.EFE

El FC Barcelona va empatar ahir amb el Tottenham Hotspur, en l’última jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions, en una nit a la qual es va presentar ben despert Ousmane Dembélé amb un gol de bella factura, i en què l’1-1 de Lucas Moura va salvar els anglesos que es van classificar, com a segons, per als vuitens de final. Els blaugranes van acabar la lligueta invictes.

El Barça, amb el primer lloc de grup assegurat, tenia un altre objectiu en joc. Els de Valverde van aconseguir igualar el rècord en poder del Bayern de Munic, que va estar 29 partits sense perdre a l’Olímpic entre el març del 1998 i l’abril del 2002. El Barça no perd un partit europeu al Camp Nou des de l’1 de maig del 2013, quan desfet i sense Messi va caure 0-3 precisament davant d’un exuberant Bayern en la tornada de les semifinals d’aquella Champions que va acabar en mans dels de Heynckes.

Valverde va fer debutar a la Champions els del planter Miranda i Aleñà, i Messi va entrar en el minut 63

Els nervis només els va posar el ball de resultats a Barcelona i Milà. Al Barça no li anava res en aquest estira-i-arronsa, però va fer el seu treball d’anar a buscar el triomf, el prestigi i respectar la competició. El Tottenham, eliminat fins al moment del seu empat des que l’Inter va igualar també el seu partit davant del PSV Eindhoven en el minut 73, va estar ofensiu però amb certa por.

Al final la seua agonia es va transformar en gol, de Lucas Moura a bona centrada de Harry Kane en el minut 85, i van traslladar la pressió a un Inter que buscava la remuntada completa, que no va arribar. El Barça, un altre punt més i bones sensacions per a jugadors menys habituals. El Tottenham, que veia Jasper Cillessen com un gegant diabòlic, finalment va poder superar l’holandès, somiar i celebrar-ho.

Hi va haver revolució en el Barça però Ernesto Valverde va optar per la via mesurada. Sense Riqui Puig, l’esperança de molts blaugranes, però amb dos del planter debutants a la Champions com Miranda de titular en el lateral esquerre i Aleñà a la medul·lar al costat d’Arthur, que tornava de la lesió. Uns canvis que no van afectar gaire, ja que Ousmane Dembélé es va guanyar aviat la redempció de la seua afició.

No va fer tard, sinó que va accelerar com mai per arribar aviat a la seua cita amb el gol. Segon a la Lliga de Campions i novè en el que va de temporada per al francès, que haurà estat castigat pel club per arribar tard a dos entrenaments, l’últim aquest diumenge, però que al camp no ha tingut càstig.

Dembélé es va despertar a si mateix, al seu equip i a un Camp Nou confiat, de baixa assistència i molts spurs a les grades. El gal va robar una pilota al centre del camp, se’n va anar com una gasela amb autopassada, va asseure Harry Winks, va rematar amb l’esquerra enganyant Lloris i gol.

Malgrat no ser un partit brillant del Barça, els blaugranes podrien haver-se’n anat 2-0 a dalt al descans però Coutinho va enviar el seu xut al pal després de giravoltar a l’àrea entre tres defenses anglesos. També ho va provar Ivan Rakitic, aquesta vegada de 4, però Lloris va estar atent. Ja a la segona part, Coutinho va calcar la seua jugada i la va tornar a estavellar a la fusta.

Qui necessitava guanyar era el Tottenham, encara que el PSV Eindhoven s’avancés al Giuseppe Meazza a l’Inter de Milà amb gol de Lozano en el minut 13, va fer que els spurs es tranquil·litzessin. Potser massa, però amb Eriksen, Alli, Son i Kane tenien tant poder ofensiu que van fer que Cillessen s’erigís en el millor blaugrana, un porter a l’ombra de Ter Stegen que sol complir amb nota quan juga.

L’holandès no va poder fer res al tret a boca de canó de Lucas Moura. Abans, havia salvat tots els mobles, sobretot en un mà a mà amb Son que va treure amb el peu esquerre. Al coreà li va aturar tots els xuts, també a Kane o Eriksen. Al final, tots contents, amb el Tottenham classificat.