SEGRE

MOTOCICLISME COMPETICIÓ

El Mundial d'enduro torna l'any que ve a Solsona

Serà una de les 7 proves de la World Enduro Super Series que ha engegat enguany

La prova del 2014 a Solsona va ser un èxit d’espectadors.

La prova del 2014 a Solsona va ser un èxit d’espectadors.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els millors especialistes d’enduro del món tornaran el 2019 Solsona, cinc anys després que ja fos seu d’una de les proves del certamen del 2014. Aquesta vegada la capital del Solsonès ha estat inclosa al calendari de la World Enduro Super Series, un nou campionat d’off-road que ha engegat aquest any amb les carreres més prestigioses de l’enduro extrem, amb l’objectiu de ser una alternativa al Mundial d’enduro tradicional que impulsa la Federació Interancional de Motociclisme (FIM).

L’organització de la WESS ha variat una mica el calendari per al 2019 a la recerca d’un campió més complet, de tal manera que dos de les set proves que hi ha al calendari seran d’enduro clàssic, una de les quals la de Solsona, fixada per als dies 5 i 6 d’octubre.

La cita del Solsonès també serà puntuable per al Campionat d’Espanya de l’especialitat

Allà s’hi podrà veure competir el britànic Billy Bolt (Husqvarna), que defensarà la corona conquerida enguany; i l’alemany Manuel Lettenbichler i el també britànic Nathan Watson, que van completar el podi, així com el barceloní Josep García, quart classificat i vigent campió d’Espanya, i el polonès Taddy Blazusiak, hexacampió mundial d’enduro.

L’organització, que és a càrrec de Bassella Experiencies i el Moto Club Solsonès, vol potenciar al màxim la participació i per això la prova també serà puntuable per al Campionat d’Espanya i, molt possiblement, per al Català. Així mateix, el dissabte 5 d’octubre hi haurà un petit avançament amb una prova reservada a pilots amateurs, que diumenge podran córrer també una part del traçat mundialista.

El calendari arrancarà a Lagares (Portugal) el 10, 11 i 12 de maig i acabarà amb el Hard Enduro de GetzenRodeo, a Alemanya, el 2 i 3 de novembre, una prova que reuneix vora 10.000 espectadors.

tracking