SEGRE

BÀSQUET LLIGA ACB

Pau Treviño, onzè lleidatà a debutar a l'ACB: "He complert un somni"

Pau Treviño és l’onzè lleidatà a debutar a l’ACB || Amb setze anys i vuit mesos, és el jugador més jove que debuta al primer equip del Manresa

Els jugadors del Manresa van felicitar el del planter Pau Treviño al finalitzar el partit.

Els jugadors del Manresa van felicitar el del planter Pau Treviño al finalitzar el partit.JOAQUIM ALBERCH/ACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aler lleidatà Pau Treviño va viure diumenge passat el seu minut de glòria. De fet, no va arribar al minut, concretament van ser 19 els segons que va estar sobre la pista en el seu primer partit oficial a la Lliga ACB, suficients per entrar a la història i convertir-se en el jugador més jove a debutar amb el Manresa, superant el suec Marcus Erikson, ex del Barça i ara al Gran Canària. Ho ha fet amb 16 anys, 8 mesos i 20 dies, la qual cosa el situa, a més, al top 20 del rànquing de debutants de la història de la competició. “He complert un somni. Ha estat meravellós, una sensació única i inoblidable.”

Així relatava ahir Treviño a SEGRE la seua primera experiència a la màxima categoria, reconeixent que no esperava debutar. “Quan em van convocar durant la setmana per ajudar en els entrenaments no m’esperava ni de bon tros disputar aquells 19 segons. No podia esperar més. Encara que va ser per poc temps, la primera vegada sempre és especial”, va indicar. Treviño va començar a jugar a bàsquet al Lleida Basquetbol, la temporada 2011-12, després va passar tres campanyes al Força Lleida, i va fer el salt amb 12 anys, el seu primer any infantil, al Manresa, on compleix la cinquena temporada. Diumenge li va arribar l’oportunitat. El partit contra del Saragossa estava liquidat i Joan Peñarroya va cridar a Treviño i l’altre debutant (Efambé) per donar-los l’alternativa. “Em va cridar de cop i volta i vaig fer un salt ràpid de la banqueta per sortir a la pista. És veritat que estava bastant nerviós, però vaig intentar fer-ho el millor possible”, va dir el lleidatà, que va sortir en substitució de Toolson per jugar els últims 19 segons, en què encara va tenir temps de donar una assistència a Lundberg perquè tanqués el duel amb el Saragossa (94-73). “En aquell moment vaig veure la passada i no el tir, i vaig prendre una bona decisió.

Només em passa pel cap que he pogut fer realitat una experiència inoblidable i que he de seguir treballant per poder consolidar-me”, va dir. Treviño és l’onzè lleidatà que debuta a l’ACB i el quart que ho fa en l’última dècada, després de Pierre Oriola, David Cuéllar i Marc Martí, contra el qual es va enfrontar diumenge. Enrere queden els històrics Manel Bosch, Berni Tamames, Francesc Solana i Xavi Sánchez Bernat, i els del planter Àlex Mesa, Ricky Rivas i Edu Villacampa, que van debutar amb el Lleida.

tracking