SEGRE

BÀSQUET LLIGA DIA FEMENINA

El Cadí pateix però compleix

Les urgellenques superen el Zamarat i estan a un pas d’assegurar-se ser caps de sèrie a la Copa de la Reina || Van arribar a guanyar per 19 punts però un mal tercer període va ajustar el partit

Les jugadores del Cadí van agrair el suport de l’afició, que va tornar a omplir el Palau d’Esports.

Les jugadores del Cadí van agrair el suport de l’afició, que va tornar a omplir el Palau d’Esports.AGUSTÍ PEÑA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cadí la Seu va fer ahir un pas més per aconseguir el segon objectiu de la temporada. Després de classificar-se per primera vegada en la seua història per disputar la Copa de la Reina, el quadre urgellenc està una mica més a prop de fer-ho com a cap de sèrie, al sumar ahir la novena victòria de la temporada, sisena de forma consecutiva, al derrotar un combatiu Zamarat (70-57).

El matx va tenir dos cares, les mateixes que va exhibir el Cadí. A la primera, les de Bernat Canut van passar pràcticament per sobre del quadre de Zamora, que va arribar a anar 19 punts a baix al tall del descans (46-27). El seu encert exterior, sobretot en el triple (set cistelles en els primers 20 minuts), i la seua defensa asfixiant van desarborar el rival, incapaç de parar tal vendaval. Un parcial de 9-0 a l’equador del primer període va permetre al Cadí distanciar-se, per arribar al final del quart deu punts a dalt. En el segon, les lleidatanes no van abaixar el llistó i van anar incrementant el seu avantatge fins als esmentats 19 punts, reduït a 18 al descans.

Un 6-20 del Zamarat, que es va situar a 4, a punt va estar de deixar en res una bona primera part

Però a la tornada dels vestidors tot va canviar. La intensitat i l’encert van caure en picat i el Zamarat, que havia apujat les línies de pressió, va ofegar les lleidatanes. Canut va haver de parar el partit després d’un 0-6 de sortida, però les instruccions no van fer efecte i la sagnia no es va aturar. Les de Zamora van arribar a situar-se a tan sols quatre punts a l’acabar el tercer període, després de firmar un demolidor parcial de 6-20 (54-50).

Tocava reaccionar i ràpid. En aquell moment es va notar la profunditat de banqueta del Cadí i les de Zamora van començar a notar el cansament. El seu encert va baixar, com la seua defensa, i el Cadí ho va aprofitar per recuperar ràpidament deu punts de renda (60-50) gràcies a una jugada de 2+1 de Richards i a un triple de Kraker, que va jugar un pèl minvada físicament. Dos atacs fallits del Zamarat van ser aprofitats en transició per Ariadna Pujol, que poc després va haver de retirar-se per unes molèsties, i Andrea Vilaró per incrementar el compte fins als 14 punts (64-53). D’allà fins al final, el Cadí va saber rendibilitzar l’avantatge, especialment gràcies a la defensa i a l’encert de Richards, que va ser clau amb els seus 11 punts en aquesta segona meitat.

“L’equip ha sabut reaccionar després d’un mal tercer quart”

Bernat Canut, tècnic del Cadí, estava ahir més que satisfet per la victòria recollida ahir, la sisena consecutiva, per bé que va lamentar el mal tercer quart. No obstant, l’’entrenador de les urgellenques va avisar que “hem de tenir els peus a terra i no perquè anem quarts i portem 6 victòries seguides els partits seran fàcils. En el tercer quart ens hem espantat amb la pressió que ens han fet i abaixar el ritme ens ha penalitzat. Tot i així, l’equip ha sabut reaccionar i a l’últim quart hem aconseguit reconduir la situació per guanyar un partit que ens hem merescut”. Ara el Cadí la Seu tanca la primera volta diumenge a la pista de l’Araski vitorià.

Les jugadores del Cadí van agrair el suport de l’afició, que va tornar a omplir el Palau d’Esports.

Les jugadores del Cadí van agrair el suport de l’afició, que va tornar a omplir el Palau d’Esports.AGUSTÍ PEÑA

tracking