El Barça arranca ferm cap als 'play-offs' amb una pallissa al cuer

Tercer triomf consecutiu dels de Pesic

El blaugrana Jaka Blazic intenta passar la pilota davant de Kidd.

El blaugrana Jaka Blazic intenta passar la pilota davant de Kidd.EFE

El Barça Lassa va guanyar ahir a la nit amb gran autoritat el Darussafaka Tekfen Istanbul (97-65) en la setzena jornada de l’Eurolliga, primera de la segona volta de la fase regular, per sumar un tercer triomf consecutiu i arrancar sòlid i ferm la cursa cap als play-offs, a la zona dels quals pretén assentar-se.

Thomas Heurtel, amb 18 punts i 4 assistències, va liderar a la pista un Barça Lassa que comença l’any nou amb força, sense titubejar davant d’un cuer i evitant el que hauria estat una sorpresa majúscula. Però, amb aquesta serietat i consistència que Svetislav Pesic vol que sigui tònica habitual, van aixafar el rival per intentar mostrar a Europa que el Barça de les dos cares pot haver quedat enrere.

El domini blaugrana al descans ja era aclaparador, no només pel 54-27 en el marcador sinó per haver agafat 27 rebots pels 9 del Darussafaka, o per haver anotat al primer quart més punts (29) que els turcs en tota la primera part. No va haver-hi comparació, malgrat el 2-6 inicial amb dos triples dels visitants.

La tercera victòria seguida del Barça Lassa, la que els permet col·locar-se a la zona alta de la taula amb un balanç de 9-7, es va materialitzar d’inici gràcies a una combinació incontestable: atac precís i defensa intensa i sense fissures. Ni Toney Douglas (23 punts), el millor contrari, va poder trobar espais per llançar amb comoditat. A dalt, el Barça Lassa va martellejar amb esmaixades i un joc ràpid i versàtil.

Per la seua banda, el Kirolbet Baskonia va caure a la pista del Fenerbahçe turc per 96-87 malgrat l’esforç dels de Perasovic.