SEGRE

ATLETISME ESPORT SOLIDARI

Sis dones de Juneda caminaran 100 km per recaptar 1.500 € per a l'ONG Oxfam Intermón

Sis dones de Juneda caminaran aquesta distància a l’abril a Girona a fi de recaptar 1.500 € per a l’ONG Oxfam Intermón || Han d’aconseguir-los amb actes benèfics per poder prendre la sortida

Les sis dones nascudes o vinculades a Juneda que participaran a la caminada solidària de Girona.

Les sis dones nascudes o vinculades a Juneda que participaran a la caminada solidària de Girona.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La idea va sorgir després de participar fa uns mesos tres d’elles (Irene, Núria i Teresa) a la Matagalls-Montserrat, una caminada de resistència no competitiva de 87 km. “La Irene va comentar que podíem córrer la Trailwalker per una bona causa i, com que ens vam veure amb forces a la Matagalls, ens va semblar una bona idea”, explica Núria Gilabert.

Cadascuna de les quatre caminants ha pagat una quota d’inscripció de 50 euros per participar en la Trailwalker de Girona, però l’organització només permet prendre la sortida si abans de l’esdeveniment els equips participants (formats per sis persones, quatre caminants i dos de suport logístic) recapten un mínim de 1.500 euros a través d’iniciatives benèfiques.

Han organitzat una festa el 17 de febrer amb berenar, bingo i rifa de caràcter solidari

Fins al moment ja han contactat amb diverses empreses locals per aconseguir fons, però els esforços se centren en la festa que han preparat per al dia 17 de febrer al pavelló poliesportiu de Juneda, a partir de les sis de la tarda. “Presentarem l’equip i organitzarem un bingo solidari, sortejarem macrocistelles de productes i una berenar sopar d’entrepans de xulla [un embotit típic]. Tots els diners que es recaptin aniran en benefici d’Oxfam i òbviament confiem a superar els 1.500 euros que es requereixen”, va explicar Núria Gilabert.

Aquestes sis dones nascudes o vinculades a Juneda participaran amb el nom d’Atenea’s West. N’expliquen el motiu: “Buscàvem un nom que ens identifiqués i vam pensar en la deessa grega Atenea, deessa de l’habilitat, l’estratègia, la justícia, la civilització i la saviesa. I a més ens sentim orgulloses de ser de l’oest de Catalunya”.

I han decidit formar un equip íntegrament femení perquè “en aquests temps difícils per a les dones ve a ser una reivindicació, però és que a més Oxfam Intermón posa en marxa projectes per garantir l’accés a l’aigua potable al Tercer Món. I en països com el Txad milers de dones i nenes són els encarregats d’anar a buscar aigua cada dia arribant a caminar sis hores”.

Unides per la pràctica esportiva en un gimnàs Tenen entre 32 i 50 anys i la seua amistat s’ha anat forjant coincidint sobretot en un gimnàs de la localitat. Núria, Teresa i Gemma són nascudes a Juneda, però aquesta última, encara que treballa a l’esmentada localitat, viu a Puiggròs. Anna és de Vilanova de Bellpuig però està establerta a Juneda, Raquel és de Torrebesses i Irene és de Barcelona i viu a Solivella. Gairebé totes elles treballen en serveis socials dels consells comarcal i esportiu de les Garrigues a Juneda.

tracking