SEGRE

El lleidatà Lluís Cortés dirigirà el Barça femení

El club l’ascendeix en l’staff tècnic i substitueix el destituït Fran Sánchez

Lluís Cortés, que ja era membre de l'staff tècnic del Barça femení, durant un entrenament

Lluís Cortés, que ja era membre de l'staff tècnic del Barça femení, durant un entrenamentfcb

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona va anunciar ahir la rescissió de contracte del fins ara entrenador del primer equip femení del club, Fran Sánchez, i el seu ajudant, el lleidatà Lluís Cortés, serà el seu relleu a la banqueta fins a final de temporada. “Des d’aquestes línies, el Club vol agrair públicament a Fran Sánchez la dedicació i l’aportació al llarg de la seua etapa com a entrenador del Barça Femení, que va començar a l’estiu de l’any 2017, i desitjar-li el millor en el futur”, va assenyalar el Barça en un comunicat.

A més de la rescissió de Sánchez, que deixa l’equip segon a la Lliga Iberdrola a només tres punts del líder, l’Atlètic de Madrid femení, viu a la Copa i a la Women’s Champions League, el club va anunciar que Cortés, fins ara el seu ajudant, prendrà les regnes. “Lluís Cortés serà l’entrenador del Barça femení fins al final de la temporada, en substitució de Fran Sánchez. El tècnic de Balaguer ocupava fins ara el càrrec d’assistent dins de l’staff del primer equip femení”, va manifestar el club.

Cortés, que és germà del segon entrenador del Lleida Esportiu, es va incorporar al Barça l’estiu de l’any 2017 com a analista. Nascut a Lleida el 1986, abans de fitxar pel Barça havia cursat una àmplia trajectòria a les banquetes del futbol femení. Entre d’altres, va ser seleccionador català femení sub-18, sub-16 i sub-12, així com segon entrenador al costat de Natàlia Arroyo de la selecció catalana femenina entre els anys 2014 i 2018.

En l’àmbit acadèmic, Lluís Cortés és llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i en Publicitat i Relacions Públiques.

Avui dimecres, a partir de les 13.30 hores, a la Sala de Premsa de la Ciutat Esportiva, compareixeran en roda de premsa el vicepresident esportiu, Jordi Mestre, i també el mànager esportiu, Markel Zubizarreta, per presentar Cortés com a nou entrenador del Femení.

L’empat sense gols a l’última jornada de lliga davant de l’Espanyol ha estat el desencadenant d’aquesta situació, que ha deixat les blaugranes a tres punts de diferència amb l’Atlètic de Madrid. La inversió econòmica realitzada no es trasllada a la sala de trofeus i en les tres últimes temporades l’Atlètic ha aixecat el títol de lliga en dos ocasions diferents (2016/17 i 2017/18) i una l’Athletic (2015/16). El Barça es va adjudicar la Lliga quatre temporades consecutives (2011-2015), però des d’aleshores ha sigut segon en el campionat.

tracking