HOQUEI PATINS OK LLIGA

Punt d'or del Lleida Llista al Palau

El Lleida Llista remunta un 2-0 i esgarrapa un gran empat davant del Barça en un partit que dominava 2-3 a sis minuts del final || Manté les opcions de ser cap de sèrie a la Copa del Rei

L’equip llistat va celebrar el brillant empat al vestidor del Palau Blaugrana.

L’equip llistat va celebrar el brillant empat al vestidor del Palau Blaugrana.LLEIDA LLISTA BLAVA

El Lleida Llista va estar a punt d’assaltar el Palau Blaugrana, del qual va sortir amb un valuosíssim punt (3-3) que li permet arribar a l’última jornada amb opcions de ser cap de sèrie a la Copa del Rei. Els d’Albert Folguera, malgrat la seua falta d’encert a la primera meitat, van remuntar un 2-0 a la segona i van arribar a dominar per 2-3 a només sis minuts del final.

Els primers compassos van ser de tempteig fins que el Barça va aconseguir marcar en la primera aproximació. Va ser un llançament llunyà de Gual que Panadero, molt llest, va aconseguir desviar prou per confondre Lluís Tomàs i batre’l per dalt. El gol no va fer efecte en els llistats, que van reaccionar amb dos arribades que Sergi Fernández va desbaratar. De fet, el meta blaugrana es convertiria en un malson per al Llista, ja que en poc més d’un minut salvaria de nou els seus de dos gols gairebé segurs.

Als set minuts, Andreu Tomàs, després d’un gran servei de Roberto di Benedetto, va aixecar la bola davant de Fernández i aquest li va endevinar la intenció, i un minut després el blaugrana salvava amb la seua guarda i gairebé sobre la línia de gol una altra rematada del golejador pallarès, després d’una magnífica assistència d’Oruste per sota del cos del porter. El Llista no va desistir en el seu afany i Candanedo la va tornar a tenir, però una altra vegada el porter barcelonista va evitar l’empat. Llavors, el Llista ja acumulava vuit faltes per només dos del Barça, que en la segona arribada clara tornava a batre a Lluís Tomàs. Aquesta vegada va ser una jugada personal d’Alabart, que va marcar d’un cop creuat.

El Barça havia aprofitat les dos ocasions clares que havia tingut i el Llista seguia a zero malgrat tenir-ne, almenys, tres de molt clares. Els d’Albert Folguera van carregar de nou i Bruno di Benedetto, que tornava després de la lesió, va tenir sengles ocasions que van acabar desbaratades per Fernández, que també es va lluir en un llançament de Candanedo, primer, i en el rebuig posterior que tampoc va aprofitar Oruste. Poc després, Roberto enviava la bola al pal i a l’últim sospir Panadero perdonava el tercer. Semblava que el Barça, per efectivitat, acabaria emportant-se el partit, però tot va fer un gir a la segona meitat. Després d’un parell d’avisos, Oruste recull un rebuig a mitja pista i llança el contraatac perquè Xixi Creus, molt hàbil, bati per fi Sergi Fernández (2-1, m.34). El gol va esperonar els llistats, que quatre minuts després empatarien en una gran triangulació, amb assistència final de Candanedo perquè Bruno establís el 2-2.

El campió de la CERS estava tutejant tot un campió d’Europa i va deixar groguis els blaugranes a l’anotar el tercer gràcies a Candanedo, que va recollir una genial assistència de Creus. Faltaven encara nou minuts i tot podia passar. El Barça estava contra les cordes i el tècnic va posar tots els titulars. A sis minuts del final, Pablo Álvarez posava subtilment l’estic, després d’un servei de Panadero, i tornava a restablir la igualada. En aquell moment es va erigir la figura de Lluís Tomàs, que va salvar el gol en dos ocasions, la segona amb l’ajuda del pal, i el Llista va acabar celebrant, amb mereixement, un punt d’or.

Albert Folguera: “Empatar al Palau té un mèrit increïble” Albert Folguera era ahir un home feliç per l’empat aconseguit al Palau, que gairebé va qualificar com una victòria. “Empatar aquí té un mèrit increïble. L’equip ha fet una segona meitat brutal. Hem tingut la victòria molt a prop, però no podem lamentar-nos perquè és un grandíssim resultat”, va apuntar el tècnic, que va destacar el poder de reacció dels seus homes. “Tenia por que a la segona part ens en anéssim del partit, encaixéssim el tercer gol i n’acabéssim rebent set, però l’equip ha demostrat una gran maduresa. Ara toca guanyar a Vendrell, perquè, si no, no haurà servit de res”, va avisar Folguera sobre el gran resultat d’ahir.