BÀSQUET LLIGA FEMENINA

El Cadí no té pietat del cuer

Remunta al segon quart i acaba superant l’Uni Ferrol per 24 punts

Andrea Vilaró penetra a cistella davant de Shelby Cheslek, jugadora de l’Uni Ferrol.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu es va reposar ahir de l’última entrepussada davant de l’Ensino amb una clara victòria sobre el cuer de la Lliga Femenina, un Uni Ferrol que va acabar cedint per 24 punts de marge (79-55), malgrat plantar cara durant la primera meitat. Les de l’Alt Urgell van sumar l’onzena victòria de la temporada i ja esperen rival al sorteig de la Copa de la Reina, que se celebra dimarts (12.30) a Vitòria. Les gallegues van començar forts, liderades per la internacional holandesa Van Grinsven, i es van situar amb un 5-13 de sortida, davant d’una defensa massa fluixa per part de les lleidatanes. Tanmateix, l’equip que dirigeix Bernat Canut va començar a carburar i va tornar la igualtat, arribant a posar-se al davant a escassos instants del final del primer quart. Tanmateix, quatre punts de Coleman i Cheslek van tornar a donar avantatge a les de Ferrol (17-20). El Cadí no aconseguia reaccionar i les gallegues van tornar a agafar un còmode marge de 7 punts. La reacció va arribar de la mà de Kraker, que va liderar una remuntada que la banqueta visitant va intentar frenar. Malgrat tot, després del 27-28, el Cadí va firmar un parcial de 9-0 i les lleidatanes ja no van deixar el comandament del partit. Al descans, les locals manaven per 6 punts (38-32).

Després del pas pels vestidors, el Cadí va decidir imprimir molt més ritme defensiu i va assecar l’atac de l’Uni Ferrol, que depenia massa de la inspiració de les seues jugadores més determinants. La banqueta visitant va intentar frenar de nou la sagnia amb el 44-34, però el Cadí anava directe cap a la victòria i no volia sorpreses, com li va passar amb l’Ensino. Les lleidatanes van entrar a falta de deu minuts amb un marge de 15 punts (55-40) i el duel quedava dat i beneït. L’últim parcial va ser gairebé un tràmit, ja que el Cadí se sentia molt còmode a nivell ofensiu i el cuer va seguir amb molts problemes d’anotació. A poc a poc van anar augmentant els avantatges i quan faltaven 5:21 per al final, l’electrònic era de 68-51. Les lleidatanes van arribar a manar per 25 punts de diferència, ja amb la del planter Anna Palma a la pista (77-52). Al final, el Cadí es va emportar una còmoda victòria contra l’Uni Ferrol, un rival que els va incomodar durant la primera meitat però que a la segona va acabar per desaparèixer de la pista. Les lleidatanes afrontaran a la pròxima jornada un dels partits més exigents de la temporada, ja que visitaran dissabte (18.00) la pista del Perfumerías Avenida de Salamanca, que es troba lluitant pel liderat de la Lliga Femenina amb el Girona.