EL MILLOREL PITJOR

CRÒNICA. El Lleida perd el duel pel liderat amb el Vila-real B

El Lleida perd el duel pel liderat amb el Vila-real B i, a més, també cedeix l’‘average’ particular || Els de Gerard Albadalejo tornen a mostrar-se fràgils en defensa

Juanto Ortuño pugna amb un jugador del Vila-real B, en una acció del partit.

Juanto Ortuño pugna amb un jugador del Vila-real B, en una acció del partit.JORDI ECHEVARRIA

El partit en què Lleida i Vila-real B es disputaven el liderat a la Lliga, va acabar en fiasco per als de Gerard Albadalejo. El Lleida va caure per 3-1 al feu castellonenc i veu com els grocs s’allunyen ja a quatre punts i, a més, perden l’average particular amb els de Miguel Álvarez, que havien perdut 2-1 en el partit inaugural de la Lliga al Camp d’Esports.

Els blaus no han pogut començar pitjor el 2019, amb un empat a Ontinyent i una derrota ahir. Però el més preocupant és que torna a donar sensació d’una preocupant fragilitat defensiva, un aspecte que ja semblava superat. Ahir, abans dels primers quatre minuts, va encaixar un gol d’estratègia en un córner molt mal defensat, que va deixar el jugador rival totalment desmarcat al primer pal, per afusellar Pau Torres. Just el mateix que va passar fa una setmana al Clariano d’Ontinyent, amb un absurd penal al minut 7 que, afortunadament, va aconseguir aturar el porter lleidatà que ahir, al Mini Estadi, va evitar més gols a xuts de Riera (5’) i de Simón (24’ i 29’).

El Lleida mai es va rendir i va tornar a mostrar una notable capacitat de reacció. Al punt de la mitja hora, a la primera rematada entre els tres pals dels blaus, Mousa va habilitar Juanto Ortuño perquè el golejador batés Diego Fuoli. Amb l’empat es va arribar al descans sense que cap dels dos porters hagués d’esforçar-se més.

A la segona meitat, el Lleida, que va moure fitxa al centre del camp donant entrada a Xemi i a Quintero per contrarestar la superioritat local en aquesta parcel·la, va transmetre la sensació d’anar contra el partit davant d’un Vila-real B més amagat i que ho va apostar tot en les contres, jugada que domina i que ja els ha donat molts punts aquesta temporada.

Així, després de dos rematades de Simón (48’) i de Roger (54’) per part local i de Juanto (49’i 63’) i una falta directa que Mousa (70’) va enviar per sobre del travesser, van arribar les dos jugades clau que van acabar sentenciant el partit.

Al minut 74 el Lleida va iniciar un atac per banda que va acabar a les mans de Fuoli, que va treure llarg cap a Iván, que va centrar cap a Fran, que acabava d’entrar al terreny de joc. El jugador local va guanyar la carrera a Dalmau, va entrar a l’àrea i va afusellar Pau Torres. Un dur cop a les aspiracions lleidatanes i més si es té en compte que tres minuts després es va repetir la història, però aquesta vegada pel centre. Un altre atac lleidatà, ja a la desesperada, que va ser interceptat pel Vila-real, que va moure ràpid i amb criteri la pilota per enviar-la a Simón, que va cedir en profunditat a Mario perquè marqués el 3-1 que ja seria definitiu.

A partir d’aquell moment, i tot i que encara quedaven minuts, el Lleida ja no va tornar gaudir de cap ocasió clara de gol. L’equip es va ofuscar a penjar pilotes a l’àrea rival i va ser treball fàcil per als grocs desbaratar-lo.

Amb aquesta còmoda renda a favor seu, el Vila-real B tampoc va voler arriscar i es va limitar a deixar passar els minuts i celebrar la victòria, que el deixa líder en solitari a quatre punts del Lleida, pensant ja en el seu següent final, al camp de l’Hèrcules diumenge vinent.