SEGRE

MOTOR DAKAR

Esteve segueix en carrera tot i ser envestit per un bugui

Va haver de ser remolcat diumenge i ahir va pujar al lloc 24 de la general

Així va quedar el cotxe d’Isidre després de ser envestit pel bugui.

Així va quedar el cotxe d’Isidre després de ser envestit pel bugui.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Isidre Esteve continua al Dakar després de superar diumenge el moment més delicat d’aquesta edició. El seu prototip BV6 va rebre l’impacte d’un bugui en una duna, que a punt va estar d’obligar-lo a abandonar. Per fortuna, tot va quedar en un ensurt i gràcies al gran treball del copilot Txema Villalobos i a l’ajuda d’altres participants va poder rescatar el vehicle de la sorra per seguir la cursa dos hores més tard i arribar molt a prop del Top 30. Ahir va reprendre la carrera i va finalitzar a la trenta-novena posició, amb què va pujar tres llocs i ja és vintè quart de la general.

Esteve no oblidarà mai la sisena etapa. Mentre intentava sortir de les dunes de Tanaka, a l’altura del quilòmetre 20 dels 309 cronometrats, el seu vehicle es veia involucrat en un incident que posava seriosament en perill la seua continuïtat.

“Estàvem encallats a la sorra, quan ens ha caigut un bugui a sobre”, va explicar el pilot d’Oliana a l’arribar al campament. Per fortuna i malgrat l’espectacularitat de la col·lisió, tant ell com el copilot van resultar il·lesos.

“Els dos estem bé, encara que ens hem emportat un bon ensurt. Jo era dins del cotxe i el Txema ha pogut sortir corrents a l’escoltar que s’atansava el bugui”, va relatar el lleidatà, que a causa de la lesió medul·lar no va poder abandonar el vehicle.

Gràcies a l’ajuda del camió KH-7 Epsilon Team, que el va remolcar per sortir de la sorra, va poder seguir la marxa amb dos hores de retard. “Sense l’ajuda de Jordi Juvanteny, José Luis Criado i Xavi Domènech encara seríem allà. Els estem eternament agraïts”, va afirmar Esteve, que va acabar l’etapa dominical a la 39a posició.

La setena etapa va augmentar ahir l’emoció a les motos, en què el nord-americà Ricky Brabec (Honda) va situar-se líder en detriment del xilè Pablo Quintanilla (Husqvarna), que començava el dia primer per acabar-lo quart, ja que el va perjudicar sortir abans que ningú i haver d’obrir ruta. Tant Brabec com l’australià Toby Price (KTM) i el francès Adrien Van Beveren (Yamaha) el van avançar i van quedar els quatre separats per menys de deu minuts. En cotxes, el qatarià Nasser al-Attiyah (Toyota) gairebé va sentenciar la victòria final després que Sébastien Loeb es quedés atrapat.

Va guanyar Stéphane Peterhansel, que ara és segon a mitja hora, davant de Nani Roma i Carlos Sainz.

tracking