Un Barça irreconeixible sense Messi haurà d'aixecar un 2-0 davant del Sevilla

Un Barça irreconeixible sense Messi haurà d’aixecar un 2-0 davant del Sevilla com ja va fer amb el Llevant en un repte molt complicat || En un equip sense ‘punch’ en atac en el qual va debutar Kevin-Prince Boateng sols va destacar Arthur i va tornar a decebre Coutinho

El brasiler Arthur intenta avançar davant de la pressió de Banega i Sarabia.

El brasiler Arthur intenta avançar davant de la pressió de Banega i Sarabia.EFE

El Barça haurà de remuntar un 2-0 al Sevilla dimecres vinent al Camp Nou per estar a les semifinals de la Copa del Rei. Els gols de Sarabia i Ben Yedder van deixar al caire de l’eliminació un irreconeixible equip d’Ernesto Valverde, que va apostar de forma temerària per les rotacions pensant en la Lliga i l’encara llunyana Champions League. Però Messi, que ho va veure des de casa, sí que estarà la setmana que ve sobre la gespa. Difícil, però no impossible.

Si un defalliment al Ciutat de València va fer que el Barça hagués de recórrer al pla A per remuntar en la tornada davant del Llevant, hauran de fer el mateix els d’Ernesto Valverde si no volen perdre la seua corona. A Sevilla, de nou amb rotacions, van fer mèrits per cedir-la. Els de Pablo Machín, a falta de la tornada, tenen ben encarrilada una revenja de la qual esperen disfrutar a Barcelona. Després de la Supercopa d’Espanya, el partit de LaLiga i l’última final copera, el Sevilla es va imposar i ho va fer al contraatac però també amb la possessió.

No li va sortir bé al Barça situar Malcom, el debutant Boateng i Aleñà en punta. No hi va haver control, ni desbordament, ni tot just ocasions. Després, amb Luis Suárez i Coutinho al rescat, un i l’altre van tenir una ocasió, una per a cada un, però sense arribar a intimidar Juan Soriano, que va defensar el Sevilla sota pals.

Sense punch en atac i amb Arthur, de nou dels millors al Barça però massa sol en la creació, el Sevilla va veure la via per robar la pilota, per buscar amb calma la porteria rival, i la va trobar, més i millor que el Barça. Va avisar Amadou en el minut 57, però descol·locat dins de l’àrea, sense marca, va rematar fora. Però un minut després Pablo Sarabia, un malson ja per al Barça, va marcar (1-0, min. 58) amb una gran rematada de primeres a centrada de Quincy Promes, que va allunyar Gerard Piqué de l’àrea per fer-li un vestit abans de la seua assistència.

Poc després Éver Banega va rematar de cap alt i va avisar el Barça que si no canviava de xip sortiria ferit del Pizjuán. També Escudero o Jesús Navas, que va marxar lesionat com Sarabia, van donar la prèvia al gol de Ben Yedder.

El davanter francès, que va buscar l’esquena de Lenglet per rematar a plaer una centrada de Banega, que no van tallar ni Piqué ni Lenglet ni l’estàtua de Cillessen, va obrir finalment bretxa en el marcador. I el Barça amb prou feines va poder jugar a prop de l’àrea del Sevilla, com si deixés els seus intents de ficar-se en l’eliminatòria per a la tornada.

La primera part es va saldar gairebé amb més polèmica que amb ocasions, abans que l’equip sevillà posés la directa al triomf. El Sevilla va demanar un penal per mà d’Arturo Vidal, que el VAR va desestimar, i una falta a la frontal sobre Sarabia que l’àrbitre Del Cerro Grande tampoc va concedir.

Quant a intents de trencar l’empat inicial, el Sevilla va ser més incisiu, sobretot en centrades laterals que la defensa blaugrana va treure bé. Ben Yedder, el millor, va obligar Jasper Cillessen a tirar de reflexos prop del descans, poc després que Malcom, a gran passada entre línies d’Arthur, enviés al lateral de la xarxa el seu xut després d’una autopassada sobre Juan Soriano.

Poc més es va veure de futbol en uns primers 45 minuts tediosos, de guerra bruta i d’alternativa en la possessió de la pilota. El Barça va anar a menys, encara que Malcom va tenir una gran ocasió. El Sevilla, una mica més constant que els blaugranes, tampoc va trobar la via en els metres finals. I Kevin-Prince Boateng, que va debutar com a titular al Barça després de ser presentat dimarts, va estar fora de joc. L’alemany amb passaport ghanès va intentar aguantar els tres centrals del Sevilla, agafar-los l’esquena, i va batallar molt però sense fortuna, al costat de Malcom i Aleñà en una davantera amb poca pólvora i desconeguda, fins a deixar el seu lloc a Luis Suárez.