El Barça suma tres punts per mantenir la renda al capdavant del liderat

El Barça suma tres punts per mantenir la renda al capdavant del liderat, davant d’un Girona molt valent que ni amb deu per expulsió de Bernardo va deixar de competir || Messi, que tornava a la titularitat, va dictar sentència en un partit discret de l’equip

Semedo celebra amb Busquets i Messi el seu primer gol blaugrana.

Semedo celebra amb Busquets i Messi el seu primer gol blaugrana.EFE

El Barça va encadenar ahir la vuitena victòria a LaLiga Santander a l’emportar-se el derbi de Montilivi (0-2) davant d’un Girona que va donar la cara durant tot el partit, malgrat jugar els últims quaranta minuts amb un home menys per l’expulsió de Bernardo Espinosa per doble amonestació. Nelson Semedo, a l’inici del matx, va obrir el compte anotant el seu primer gol com a blaugrana, i Leo Messi va sentenciar els locals a mitjans de la segona meitat per consolidar el Barça en el liderat, mantenint així els cinc punts de renda sobre l’Atlètic de Madrid. El Girona, en canvi, va sumar el vuitè partit sense conèixer la victòria a la competició.

En la tornada de Messi a l’onze després de la seua absència en el partit de la Copa del Rei davant del Sevilla, l’argentí no va fallar a la cita amb el gol per tancar la vuitena victòria consecutiva dels blaugranes. Abans, en els primers minuts, Semedo inaugurava el marcador en una jugada embolicada. Tot en un duel en el qual les parades de Bono van evitar a la segona meitat una golejada.

El portuguès Semedo va ser el protagonista a l’obrir el marcador amb el seu primer gol com a blaugrana

A més de 7.000 quilòmetres d’on en un primer moment estava programat el partit, al Hard Rock Stadium de Miami (Estats Units), sí que va viatjar, en canvi, fins a Montilivi el clima subtropical de Florida, amb un intens xàfec a mitjans de la primera part que va donar pas a un sol radiant acompanyat d’un gran arc de Sant Martí. El matx va reunir els tres màxims artillers del campionat, els blaugranes Messi, que ahir va sumar el seu gol 19, i Luis Suárez (15), i el blanc-i-vermell Stuani (12), però l’encarregat d’estrenar el marcador va ser, sorprenentment, Semedo, que en el minut 9 va celebrar la seua primera diana amb al Barcelona al rematar una pilota morta a l’àrea petita.

El Barça va resoldre a la perfecció la seua primera arribada amb cert perill als voltants del meta internacional marroquí. Un error en el refús de Bernardo va propiciar dos rematades consecutives del Barça, i Semedo, en la incorporació, va recollir el rebot per, amb la cama menys hàbil i de primeres, superar per sota Bono. Amb això, el quadre d’Ernesto Valverde suma ja 32 jornades seguides marcant fora de casa a LaLiga Santander.

No es van intimidar els d’Eusebio Sacristán, que van demanar penal sobre Stuani per agafada de Jordi Alba al 13, just abans que Alcalá rematés a dalt una bona centrada al segon pal. La resposta culer va arribar al quart d’hora de la mà de Coutinho, que després d’una passada de Messi a l’espai es va plantar sol davant del porter local, però va fallar el mà a mà. El brasiler es va plantar sol davant del porter gironí, però una vegada més va evidenciar que travessa una alarmant falta de confiança en el seu joc.

El partit va anar baixant de revolucions i no es va reactivar fins a la mitja hora, quan Messi va disposar d’una falta al caire de l’àrea. El seu xut es va estavellar a la barrera, si bé els blaugranes van demanar penal després que Pere Pons tragués la pilota amb l’espatlla, encara que ni el col·legiat ni el VAR no van decretar res.

El quadre blanc-i-vermell es va trobar amb les seues millors ocasions a les portes de l’intermedi. Primer en una rematada de cap de Bernardo, que va arribar molt forçat a la centrada, i pocs minuts després en una acció que van salvar Ter Stegen i Piqué. El porter alemany va desbaratar amb el peu una primera rematada de Stuani i, després que Pere Pons cacés el rebuig i tornés a disparar, el central blaugrana, atent a la sortida del porter, va treure la pilota a la mateixa línia de gol.

El davanter uruguaià va inaugurar també la segona meitat amb un xut en el minut 50 que va repel·lir Ter Stegen, que ahir va tenir molta feina amb els peus davant de la pressió alta decretada per Eusebio Sacristán. Només dos minuts després, el Girona es quedava amb deu després que Bernardo veiés la segona groga per una entrada per darrere. Però lluny de desesperar-lo, el va esperonar i va jugar millor. De fet, Stuani es va trobar amb dos ocasions, però no el va acompanyar la fortuna en la seua tornada a la titularitat després de no jugar ni un sol minut en el partit de Copa de dijous passat davant del Reial Madrid al Bernabéu.

I la falta de punteria no la va perdonar Leo Messi. Una vegada més, la seua societat amb Jordi Alba va tenir premi a l’aprofitar una passada del lateral per plantar-se davant de Bono i superar-lo al picar-li la pilota subtilment per sobre (min. 68). L’argentí feia el seu dinovè gol a la Lliga i el primer de la seua carrera a Montilivi.

Amb el segon gol barcelonista, el Girona va perdre força i el conjunt d’Ernesto Valverde va jugar molt més còmode. Deu minuts abans del 0-2, el tècnic extremeny havia donat entrada a Arthur per Arturo Vidal per controlar més el joc, que va ser netament visitant, tenint diverses ocasions per fer el tercer. Rakitic i Messi van posar a prova Bono, però el porter local va respondre amb encert al xut del croat des de fora de l’àrea i a la rematada gairebé a boca de canó de l’argentí després d’una deixada de Luis Suárez.

Coutinho va tornar a tenir un altre mà a mà amb el meta local, però es va escorar massa després de superar-lo i no va aconseguir marcar, traient la pilota un defensa local, igual que Luis Súarez en el descompte, després d’una gran jugada personal de Messi que va deixar el gol franc per a l’uruguaià, que ja no va estar gens fi.