SEGRE

ESQUÍ DE FONS MARXA BERET

La Marxa Beret apunta al miler d'inscrits

La prova ja ha arribat als sis-cents inscrits ‘online’, uns 150 més que l’any passat a dos dies del tancament d’inscripcions || S’hi han d’afegir 250 esquiadors més dels Estatals i de clubs aranesos

L’edició de l’any passat de la prova aranesa va vorejar els 900 esquiadors en les tres disciplines previstes.

L’edició de l’any passat de la prova aranesa va vorejar els 900 esquiadors en les tres disciplines previstes.FOTO TUR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Marxa Beret, la prova popular d’esquí de fons més multitudinària que es disputa a Espanya, va camí de recuperar aquest any el miler de participants, per celebrar diumenge que ve els quaranta anys de vida. A dos dies perquè es tanqui el període d’inscripcions online, l’organització ja ha depassat els sis-cents inscrits, uns cent cinquanta més dels que havien reservat el dorsal l’any passat a aquestes altures. A aquestes xifres cal afegir cent cinquanta esquiadors més que competiran als Campionats d’Espanya, que es disputaran paral·lelament a la Marxa, i gairebé un centenar més dels clubs de la Val d’Aran. Actualment, la prova està molt a prop d’assolir els gairebé nou-cents participants que van prendre la sortida el 2018, per la qual cosa des de l’organització s’espera arribar a la màgica xifra del miler d’esquiadors, que no s’assoleix des de fa tres anys, quan la cita va ser puntuable per a Campionat d’Europa de Maratons Euroloppet.

La participació estrangera tornarà a ser, un any més, significativa, ja que dels sis-cents inscrits via internet, un 20 per cent són de fora, principalment de països nòrdics com Noruega, Finlàndia i Suècia, encara que també hi ha representació de Rússia, els Estats Units, França, Itàlia, Andorra, República Txeca i Mèxic, entre d’altres.

L’organització podria anul·lar el traçat fins a Montgarri si hi ha molta neu acumulada La prova d’esquí forapista reunirà les millors promeses d’entre catorze i divuit anys Dissabte es disputarà l’Estatal d’esprint i diumenge, el de clàssica coincidint amb la Marxa

Tot i que les últimes nevades asseguren que es podrà disputar la prova, el recorregut es manté en l’aire pendent de la meteorologia, especialment pel risc d’allaus que hi hagi a la zona de Montgarri, on tradicionalment arriba la Marxa els anys en què hi ha neu abundant. “Si hi ha un risc elevat d’allaus optarem per un recorregut alternatiu, ja que la prioritat és la seguretat dels participants”, apunta Marc Puig, coordinador de la Marxa Beret.

El recorregut, que manté les distàncies de 42, 21 i 10 quilòmetres, discorrerà en gairebé un 80 per cent pel circuit internacional homologat a Beret fa un parell d’anys.

Els participants s’hauran d’enfrontar amb pendents d’entre el 35 i 45 per cent i un total de 306 metres de vertical desnivell. La segona prova puntuable per al certamen es disputarà els dies 2 i 3 de març a l’estació andorrana de Vallnord.

tracking