SEGRE

DEPORTES

Les claus de la destitució de Gerard Albadalejo

La derrota amb el cuer porta el president Albert Esteve a cessar-lo de forma fulminant i anunciar-ho a la premsa abans que al tècnic || El lleidatà Xavier Bartolo, el preferit del club per reemplaçar-lo

Gerard Albadalejo es dirigeix sol cap al túnel dels vestidors després de saludar aficionats de la Grada d’Animació a l’acabar el partit.

Gerard Albadalejo es dirigeix sol cap al túnel dels vestidors després de saludar aficionats de la Grada d’Animació a l’acabar el partit.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’etapa de Gerard Albadalejo al capdavant del Lleida Esportiu ja és història després d’anunciar ahir el president Albert Esteve el seu acomiadament tot just acabar el partit. La derrota, tan inesperada com merescuda, davant del cuer Terol (0-2), va fer que el president es dirigís des de la llotja fins a la sala de premsa per comunicar el cessament fulminant del tècnic abans fins i tot que ho sabés el mateix Albadalejo, segons va reconèixer Esteve als mitjans de comunicació allà presents. “Gerard Albadalejo deixa de ser entrenador del Lleida des d’aquest mateix moment. Ara mateix l’hi comunicaré. Demà [avui per al lector] es reunirà la comissió esportiva per analitzar el tema i decidir el successor”, va començar dient Albert Esteve. El president va afegir que “ja tenim clar el perfil del tècnic que busquem, així que com que dimarts és dia de descans, dimecres ja podria ser-hi el nou entrenador per preparar el partit a Cornellà”,

En aquest sentit, el preferit del club és el lleidatà Xavier Bartolo, que té previst rescindir avui el contracte amb el Reus, encara que compta amb altres ofertes a més de la que li faci el Lleida. A la recambra, Juan Carlos Oliva i Ángel Viadero, amb els quals ja es va parlar la temporada passada, i Pablo Alfaro, entre d’altres. Esteve va reconèixer que la destitució d’Albadalejo la sospesava des de feia temps. “No hem pres la decisió pel partit contra el Terol. És perquè la segona volta de l’equip no està sent bona i no volem perdre el tren del play-off i de l’ascens com ens va succeir la temporada passada, en la qual vam aguantar dos mesos amb ratxa negativa i, al final, no vam tenir temps de reaccionar”, va explicar el dirigent blau.

les claus

  • Primer any decebedor. El club va donar l’oportunitat a Gerard Albadalejo de dirigir el primer equip la temporada 2017-18 al no renovar Gustavo Siviero. L’equip va acabar setè i a 5 punts del play-off. Va ser decebedor, però en favor d’Albadalejo val a dir que la plantilla no tenia a priori tanta qualitat i profunditat de banqueta com ara. A la Copa sí que es va brillar quan van arribar a vuitens. 
  • Sondeig d’entrenadors. El club, encara que ho negués de portes enfora, va estar a punt de contractar Juan Carlos Oliva (se’n va anar a Xipre) i Ángel Viadero. La continuïtat d’Albadalejo no era gens clara, però se li va donar una altra oportunitat. 
  • Del liderat a la destitució. El Lleida va començar molt bé aquesta temporada i es va mantenir líder diverses jornades. L’últim tiomf va ser 22 de desembre amb l’Atlètic Balears (3- 2). Des de llavors, només ha sumat 2 punts de 15 de possibles.

És la primera vegada que el Lleida Esportiu acomiada un entrenador durant la temporada. “És una situació totalment nova per a nosaltres”, va admetre el president, que va aclarir que “no ens penedim d’haver-lo posat al capdavant de l’equip aquest estiu [quan la seua continuïtat va arribar a penjar d’un fil després de la decebedora temporada passada]”.

“No l’hem pres per aquest partit. No volem perdre el tren de l’ascens com va succeir l’any passat”

Malgrat el mal moment, Albert Esteve va voler transmetre un missatge de cert optimisme. “La decisió calia prendre-la ja perquè encara estem a temps, malgrat la mala ratxa, i continuem tenint opcions encara que només sigui pel fet que els altres equips que lluiten pel play-off es mostren irregulars.” El president va acabar demanant “ara més que mai cal que tots estiguem amb l’equip, com va passar a la primera volta, en què ens en vam anar de vacances per Nadal com a líders”.

Albadalejo, que ha exercit al club d’ajudant amb diversos tècnics a més de dirigir el filial, portava una mica més de temporada i mitja com a primer entrenador.

La passada Lliga no va aconseguir ficar l’equip al play-off, però el va classificar fins a vuitens de la Copa del Rei, on va caure davant de l’Atlètic, després d’eliminar la Reial Societat.

Gerard Albadalejo es dirigeix sol cap al túnel dels vestidors després de saludar aficionats de la Grada d’Animació a l’acabar el partit.

Gerard Albadalejo es dirigeix sol cap al túnel dels vestidors després de saludar aficionats de la Grada d’Animació a l’acabar el partit.CARLES MIRANDA

tracking