Un campió mundial regna a Bassella

El francès Christophe Nambotin no té rival i guanya la desena edició, que va reunir més de 1.200 pilots

La prova va tornar a superar amb escreix el miler de participants entre els dos dies de competició, la gran majoria pilots amateurs que no van voler perdre’s la festa motociclista.MIQUEL ROVIRA

La desena edició de la Bassella Race 1 va tornar a superar amb escreix el miler de pilots –1.250 entre els dos dies– en una desena edició que va tenir com a gran dominador el francès Christophe Nambotin (Gas Gas), quatre vegades campió del món d’enduro, que va estar flanquejat al podi de la categoria Pro per l’andalús Cristóbal Guerrero, vencedor l’any passat a Bassella, i el barceloní Josep Garcia, vigent campió d’Espanya i va guanyar a l’edició del 2017.

Poc més de tres hores és el que va necessitar el tetracampió mundial francès per completar les dos voltes al recorregut de 70 quilòmetres (140 en total). Malgrat sortir des de la quinzena posició de la graella piramidal, el gal va liderar la prova des de l’inici, i va mantenir un ritme molt ràpid i constant que ningú va poder aguantar. Cristóbal Guerrero, que sempre es va mantenir en un segon pla, va poder defensar a la perfecció la segona posició fins al final, i va entrar a la meta amb poc més de tres minuts i mig respecte a Nambotin. La lluita per la tercera plaça del podi va ser més disputada, amb tres pilots en pugna. L’alemany Manuel Lettenbichler (KTM), guanyador de la prova Xtrem de dissabte; el també francès Johnny Aubert (Gas Gas), bicampió del món d’enduro, i Josep Garcia (KTM) van lluitar fins a l’últim moment pel tercer calaix del podi, que al final va ser per al barceloní, que se’l va adjudicar després d’una gran remuntada i per escassos nou segons sobre el gal, i Lettenbichler va entrar a poc més de tres minuts del barceloní.

Cristóbal Guerrero, vencedor el 2018, és segon i Josep García, guanyador el 2017, acaba tercer

En aquesta categoria Pro, en la qual l’exdakarià Iván Cervantes va ser sisè, també van destacar els lleidatans Quer. Ramon va firmar la vuitena posició, a 14 minuts del guanyador, i Jordi va finalitzar quinzè, a més de mitja hora. El primer júnior Pro va ser Miquel Pujol (Beta), que va entrar entre els vint primers absoluts amb un temps de 3 hores i 53 minuts, i va superar en la seua cilindrada Urko Garmendia i Guillem Mascarilla, segon i tercer, respectivament.

Per la seua banda, a la categoria Friends, que només feien una volta al recorregut, el més ràpid va ser un any més Miquel García (Friends 40), amb un temps de poc més de dos hores, que també es va adjudicar la victòria a la Challenge Michelin. Segon va ser Albert Muñoz (Friends 30), que al seu torn va guanyar la Road to Merzouga. María San Miguel i Jordi Inglés van ser, respectivament, els guanyadors de les disciplines Woman i Classic.

Lleida viurà aquest any un altre esdeveniment d’envergadura d’enduro, concretament a Solsona, que acollirà els dies 4, 5 i 6 d’octubre la BR2 Enduro, puntuable per a la World Enduro Super Series i per al Campionat d’Espanya.