SEGRE

El Lleida elegeix Juan Carlos Oliva com a nou tècnic i

El tècnic lleidatà, de 54 anys, que ja va estar a punt de fitxar al juny abans d’anar-se’n a l’Omonia xipriota, substitueix Gerard Albadalejo

Juan Carlos Oliva, en un entrenament amb l'Espanyol al costat de l'exblau Raúl Tamudo.

Juan Carlos Oliva, en un entrenament amb l'Espanyol al costat de l'exblau Raúl Tamudo.Romàn Martínez/Hermes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Juan Carlos Oliva és des d’ahir a la nit el nou entrenador del Lleida Esportiu després que el club hagi tancat l’acord per a la seua incorporació en substitució del cessat Gerard Albaladejo. Oliva, que dirigirà aquest matí el seu primer entrenament i serà presentat al migdia, ja va estar a punt de firmar com a tècnic de l’equip l’estiu passat, però va fer marxa enrere a última hora al rebre una oferta de l’Omonia Nicòsia de Xipre. Tanmateix, la seua trajectòria en aquest equip va acabar aviat, ja que va ser cessat a començaments de temporada. Oliva, que portarà com a ajudant Ismael Mariani, debutarà al capdavant de l’equip diumenge vinent a Cornellà. Els motius de l’aposta per Juan Carlos Oliva, després de la fallida incorporació el juny passat, són diversos. Entrenador lleidatà (va nàixer a Mequinensa circumstancialment, on hi ha els seus orígens, però des de molt petit es van establir els seus pares al barri de Cappont), identificat amb el club on va ser jugador de la base fins a l’amateur i també va entrenar fins al filial (un dels seus jugadors va ser, precisament, el president Albert Esteve) i amb una experiència ja contrastada. Ha entrenat a Primera i a Segona divisió, i també a l’estranger, per la qual cosa la seua evolució ha estat gran.

Extensa trajectòria

Arriba al Lleida amb 54 anys i atresora una extensa carrera com a entrenador en diferents categories dirigint el Lleida amateur, el Tremp, el Balaguer, el Fraga, el Binèfar, el Barbastre, l’Alabès, l’Hospitalet, l’Aris de Salònica (Grècia), el Vila-real B, el Salamanca i el Nàstic. La seua única experiència com a entrenador a Primera divisió espanyola va ser dirigir cinc partits l’Alabès de l’excèntric Piterman amb un bon balanç (3 victòries, un empat i una derrota). I hauria pogut fitxar per la Reial Societat, però va deixar el Vila-real B i després el club donostiarra se’n va desdir. Com a segon ha estat amb Quique Sánchez Flores als Emirats Àrabs i a l’Espanyol. El seu darrer equip va ser l’Omonia de Xipre, on va estar cinc partits i va ser cessat.

FITXA PERSONAL Juan Carlos Oliva Fornos Edat: 54 anys Lloc i data de naixement: Mequinensa, 4-1-1965 Contracte: Fins al 30 de juny Oliva i el seu ajudant Mariani han firmat per al que queda de temporada amb el clar i únic objectiu de l’ascens, si pot ser com a campió de grup, millor. Després, decidirà amb el club sobre la seua continuïtat.

tracking