SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Bartomeu veu “injust” el judici

El president del Barcelona reitera el compromís del club “amb la llibertat i la democràcia” || Illarramendi firma un manifest per demanar l’excarceració dels presos polítics catalans

Bartomeu, ahir durant l’entrega del premi internacional Manuel Vázquez Montalbán.

Bartomeu, ahir durant l’entrega del premi internacional Manuel Vázquez Montalbán.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va defensar ahir que el judici que es va iniciar a Madrid contra els presos independentistes catalans “és injust”. El dirigent va comentar en aquest sentit: “Aquest judici, ho hem dit sempre, és injust i que, evidentment, en un marc processal no és el que el Barça va demanar, sinó que això s’havia d’arreglar en un marc polític.” Bartomeu va afegir que “per tant, vull reafirmar, una vegada més, el compromís que té el Barcelona amb la llibertat i amb la democràcia, i que en temps com els d’ara o com els que vénen en els propers dies, s’han de reforçar”. El president blaugrana va fer aquestes declaracions durant l’acte d’entrega del Premi Internacional de Periodisme Esportiu Manuel Vázquez Montalbán, que ha guanyat la periodista italiana Emanuela Audisio. La italiana és la primera dona que guanya aquest premi en els seus tretze anys d’història.

El president també va defensar que seria positiu que cada temporada s’haurien de jugar “tres partits anuals” fora d’Espanya, per atansar LaLiga als aficionats de tot el món.

D’altra banda, el futbolista de la Reial Societat, Asier Illarramendi, exjugador del Reial Madrid, és un dels signants d’un manifest impulsat per la plataforma Gure Esku Dago, per demanar una solució política per al conflicte de Catalunya, la paralització del judici que es va iniciar ahir i l’excarceració dels polítics i activistes que estan presos per aquesta causa. Entre els signants també hi ha la capitana de l’Athletic, Ainhoa Tirapu. També han firmat músics com Fermín Muguruza i Ruper Ordorika o el polític Gorka Knörr.

tracking