SEGRE

PIRAGÜISME COMPETICIÓ

Rescat de truites a Sort per reprendre les obres

Avui està previst que s’iniciïn de nou els treballs per a la instal·lació mundialista

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

?

Efectius dels Agents Rurals van rescatar ahir, mitjançant un sistema de pesca elèctrica, les truites adultes que es troben al tram del riu Noguera Pallaresa, a l’altura de Sort, que s’està condicionant per acollir a finals de juny el Mundial de Piragüisme de Freestyle, com va avançar SEGRE. Les tasques es van portar a terme amb la col·laboració d’una empresa especialitzada, i tant representants de l’ajuntament de la capital pallaresa com de les entitats ecologistes Ipcena i AEMS-Rius amb Vida van fer el seguiment des del curs i van acordar constituir una comissió mediambiental per elaborar un pla d’usos i gestió del riu amb l’objectiu d’evitar aquest tipus de situacions en el futur.

Durant tota la jornada es van rescatar al voltant de tres-centes truites. Les tasques es van centrar també en la construcció d’un dic, a mode de cordó, per salvaguardar les truites i així poder treballar en sec en la construcció del canal que ha d’acollir el Mundial de Freestyle. Les obres, que es van iniciar a mitjans de gener i que es van paralitzar la setmana passada per la denúncia de dos entitats ecologistes, podran reprendre’s avui mateix. Quan ja estiguin acabades, està previst fer la mateixa operació de rescat de les truites a l’altre tram del riu, per on ara circula tota l’aigua, per completar d’aquesta manera tota la instal·lació esportiva.

Raimon Monterde, alcalde de Sort, es va mostrar ahir alleujat una vegada s’ha pogut desbloquejar una situació, que va dir pot ajudar en el futur. “Hem establert un precedent que pot ser molt beneficiós per a totes les parts en el futur, perquè no torni a passar, no només aquí, sinó en altres zones”, va apuntar. El portaveu d’AEMS-Rius amb Vida, Josep Grau, va demanar a les administracions que impulsin l’elaboració d’un protocol que “aclareixi els passos que s’han de seguir” a l’hora de dur a terme una actuació al riu. Sobre la comissió que es pretén crear, el portaveu d’Ipcena, Joan Vázquez, la va valorar positivament i va apuntar que a través d’aquest canal de diàleg “poden sortir alternatives”.

tracking