SEGRE

JUDO COMPETICIÓ

Un seleccionador de Binèfar

Daniel Pions, de 29 anys, debuta avui en Copa d’Europa al capdavant dels millors cadets espanyols || Campió precoç, una lesió el va apartar de Londres 2012

Daniel Pions, primer per l’esquerra, durant una competició estatal de judo.

Daniel Pions, primer per l’esquerra, durant una competició estatal de judo.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Binèfar, que compta amb una població propera als 10.000 habitants, és una potència estatal en l’art marcial del judo, de la categoria sènior a les classificacions per edats, amb dos figures de 29 anys al capdavant: Raúl Clemente i Daniel Pions, que van ser campions d’Espanya sèniors i competidors d’èxit d’àmbit continental. El talent de Pions, retirat el 2013 a causa d’una greu lesió que li va impedir anar als Jocs Olímpics de Londres 2012, no va passar desapercebut per a la Federació Espanyola de Judo i, des de fa unes setmanes, és seleccionador espanyol cadet al costat de tres tècnics més.

Exalumne de l’Inefc de Lleida, on va estudiar els tres primers cursos per acabar la carrera a Osca, Dani Pions va demostrar des de molt petit els seus dots per a aquest esport, que l’han portat a ser diverses vegades campió d’Espanya en gairebé totes les categories. Molta part de culpa la té el seu primer entrenador, Antonio Clager. “Em va saber enganxar a aquest esport al Club Judo Binèfar i ara, des que em vaig retirar, segueixo els seus passos entrenant xavals al Club Judo Osca que vaig fundar”, explica aquest judoka, que és cinturó negre tercer Dan (hi ha deu dans o graus quan s’assoleix aquest color que significa ser professor o mestre, sensei en japonès). Va ser la madrilenya Sara Álvarez, directora tècnica de la Federació i tota una llegenda del judo espanyol amb tres medalles a Mundials i cinc a Europeus, la que li va proposar ser seleccionador. “Ni m’ho vaig pensar i és tot un honor venint d’ella la proposta”, confessa Pions, que aquest cap de setmana s’estrenarà com a seleccionador en una competició. Serà a la XXIII European Cup cadet, que tindrà lloc a Fuengirola (Màlaga) amb 530 judokes procedents de 27 països. “Portem un equip molt bo, tant en nois com en noies, entre ells havia convocat la lleidatana Ai Tsunoda, però finalment no ha pogut venir”, explica. De Tsunoda, el tècnic binefarenc en diu meravelles. “Només té 16 anys i ja ha estat tercera al Campionat d’Espanya absolut”, recorda.

Daniel Pions, primer per l’esquerra, durant una competició estatal de judo.

Daniel Pions, primer per l’esquerra, durant una competició estatal de judo.SEGRE

tracking