ATLETISME CAMPIONAT D?ESPANYA

Aleix Porras i Bernat Erta, classificats per a la final dels 400 metres llisos

Bernat Erta.

Bernat Erta.SEGRE

Els atletes lleidatans Aleix Porras i Bernat Erta disputaran avui la final del Campionat d’Espanya dels 400 metres llisos, que se celebra a la localitat malaguenya d’Antequera. A les quatre sèries de semifinals que es disputaven ahir passaven a la final els quatre guanyadors i els dos millors temps. Aleix Porras es va posar a la final al ser el guanyador de la segona semifinal, mentre que Bernat Erta, que encara és sub-20, ho va fer com a tercer de la primera semifinal, amb un temps extraordinari, 47.62, la seua millor marca personal. El vencedor d’aquesta semifinal va ser Óscar Husillos, gran favorit avui a l’or i, atès que va resultar la sèrie més ràpida, tant el segon classificat, Manuel Guijarro, com Erta, es van posar a la final.

Els 47.62 que va firmar Bernat, a banda de millor marca personal, suposa la tercera millor marca espanyola de tota la història en la seua categoria i la tercera del Rànquing Europeu Indoor Sub-20. També se situa vuitè al rànquing estatal absolut.

Quim Erta, entrenador de Bernat, va destacar que “l’objectiu era agafar experiència i ho ha superat amb escreix. És una gran marca per a un atleta de la seua edat. A la final ara es tracta de gaudir-la”, va valorar. A la jornada d’ahir, la barcelonina María Vicente, de 17 anys, va batre el rècord estatal sub-20 en 60 metres tanques amb 8.35 segons. Per la seua banda, Orlando Ortega va recuperar el títol de Campió d’Espanya de 60 metres tanques amb una marca de 7.58 segons.