SEGRE

BÀSQUET COPA DEL REI

Un ‘clàssic’ a la final

Barça i Madrid lluitaran avui pel títol de Copa del Rei després de superar Tenerife i Joventut || És la setena en deu anys que disputen blaugranes i blancs

Pau Ribas entra a cistella davant de l’oposició del tinerfeny Colton Iverson.

Pau Ribas entra a cistella davant de l’oposició del tinerfeny Colton Iverson.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FC Barcelona i Reial Madrid van fer ahir bons els pronòstics i es van classificar per a la final de la Copa del Rei 2019 que es disputarà avui a les 19.30 hores (Movistar +). Els blaugranes, vigents campions, defensaran el títol després de superar en un partit d’alta tensió el Tenerife per 92-86. El Joventut de Badalona, per la seua part, no va poder amb el Reial Madrid (93-81) i va cedir el segon lloc de la final als blancs.

A la primera semifinal es desafiaven les dos millors defenses de la Lliga. Malgrat el triomf, el Barça va acabar demanant l’hora després de tres quarts de clar domini. Els de Pesic es van veure 20 punts a dalt a l’últim període, però els de Vidorreta, que va acabar sent protagonista a l’agenollar-se i ser expulsat, no van llançar la tovallola.

Pau Ribas va liderar els blaugranes d’inici i va guiar els seus a un parcial de 12-5 els primers cinc minuts. Si Ribas va ser la cara, Tomic i Singleton van ser la creu, molt desencertats a la pintura. Això, juntament amb la recuperació de Canàries en defensa va fer que el Barça es quedés tres minuts sense anotar. Al segon quart, tanmateix, dos triples de Kuric van obrir una bretxa que va descol·locar els tinerfenys (25-16) i va fer que Tomic es despertés juntament amb Hanga. D’aquesta forma, el matalàs blaugrana va créixer fins als 14 punts al límit del descans (25-16).

A la represa, Ribas i Claver van frustrar des del triple l’intent de reacció dels de Vidorreta. Kevin Pangos, amb 9 punts gairebé seguits, es va afegir a la festa i deixava el seus 22 punts a dalt. Però quan els de Pesic donaven la papereta per resolta, els canaris van reaccionar liderats per Abromaitis i Iverson. Tanmateix, al Tenerife se li va fer curt el partit. La sentència blaugrana va arribar des dels tirs lliures amb una tècnica a Vidorreta per protestar posant-se de genolls.

El Joventut, per la seua part, es va veure desbordat i no va poder completar la final catalana. Els de Pablo Laso van aconseguir anul·lar un Nico Laprovittola que no va poder repetir la gesta del dia anterior (50 de valoració contra Baskonia). L’argentí se’n va anar al descans amb dos cistelles de 10 intents, ben defensat per Causeur i Taylor. Amb tot, l’amfitrió no estava còmode en el triple, una cosa que va donar aire fins al descans a un Joventut liderat per Marko Todorovic (48-38). Després de la pausa, va aparèixer un altre argentí, Gaby Deck, que va liderar el Madrid, que va seguir augmentant l’avantatge. El Madrid i la seua banqueta més ampla van passar factura als verd-i-negres, que tot i no perdre mai la cara al duel veien com la diferència anava creixent, fins a arribar als 20 punts a l’inici de l’últim període (71-52). L’últim quart, amb els de Carles Duran sense res a perdre, va ser d’intercanvi de cops, però el Madrid sempre va respondre per assolir la sisena final seguida.

Pau Ribas entra a cistella davant de l’oposició del tinerfeny Colton Iverson.

Pau Ribas entra a cistella davant de l’oposició del tinerfeny Colton Iverson.EFE

tracking