SEGRE

BÀSQUET LEB OR

El Força Lleida fitxa Shaquille O'Neal

Ocuparà la plaça del lesionat Fall al joc interior || El pivot bahamià, de 2,06 metres, s’incorpora aquest dijous

Shaquille O’Neal Cleare, en un partit amb la selecció bahamiana.

Shaquille O’Neal Cleare, en un partit amb la selecció bahamiana.FIBA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ICG Força Lleida s’ha refermat amb el pivot bahamià Shaquille O’Neal Cleare, de 26 anys i 2,06 metres, que serà l’encarregat de cobrir la plaça del lesionat Massine Fall, que no ha pogut recuperar-se de la fasciïtis plantar al peu esquerre, que el tindrà apartat de les pistes almenys dos mesos. Cleare, que arribarà dijous –últim dia per fitxar a la LEB Or–, no serà l’últim reforç per a l’equip, ja que el club tancarà la incorporació d’un base europeu que substituirà el nord-americà Robert Turner, que va deixar l’ICG per motius personals. En el cas que aquesta primera opció no acabés de concretar-se, el club ja en té una segona a la recambra per reforçar l’equip. Tanmateix, cap dels dos fitxatges no arribaran a temps de debutar divendres a Melilla, ja que les gestions s’han allargat més del que s’havia previst, i s’haurà d’esperar al 8 de març amb el Granada per veure’ls en acció.

Cleare passarà la revisió mèdica el mateix dijous a primera hora i, un cop superats els tràmits burocràtics, haurà de ser inscrit abans de les 14.00, igual que el base. El nou pivot de l’ICG no ocupa plaça d’extracomunitari, ja que va nàixer a la localitat bahamiana d’Andros i, per tant, té passaport Cotonou. Va créixer als Estats Units i va fer els primers passos en el bàsquet a l’institut The Village de Houston, i es va formar posteriorment a les Universitats de Maryland (2012-2014) i Texas (2016-17). La seua primera experiència internacional va ser a Suïssa, on la passada temporada va jugar amb el Lausana, amb què va acumular una mitjana de 12 punts i 7 rebots a la màxima categoria. Posteriorment va jugar a l’Huracanes de Tampico, de la Lliga mexicana, en què els seus números van ser d’11 punts i 3 rebots per partit. És internacional amb la selecció de les Bahames, disputant la fase de classificació per al Mundial i la prèvia de l’AmeriCup 2021 aquest cap de setmana.

Amb 974 punts, el capità està a només 26 de ser el primer a assolir el miler amb l’ICG Lleida

Després de superar el repte de ser el màxim anotador del Força Lleida, a l’aler de trenta-tres anys li queda al davant ser el primer a assolir el miler de punts, per a la qual cosa només li’n falten 26.

A l’equip li queden al davant onze partits de fase regular, de manera que és molt probable que Feliu assoleixi aquesta xifra abans que finalitzi. D’aquests partits restants, sis es disputaran al Barris Nord (Granada, Barça B, Castelló, Araberri, Corunya i Betis).

Miki Feliu, nou màxim anotador històric del club El capità de l’ICG Força Lleida, Miki Feliu, es va convertir divendres en el màxim anotador històric del club, a l’arribar als 974 punts i superar Juampi Sutina, que ostentava el rècord amb 968. Feliu, que compleix la quarta temporada –en dos etapes– vestint la samarreta del Força Lleida, també es va convertir contra l’Ourense en el tercer jugador amb més partits (117), i va superar Alfons Alzamora i José Simeón. El capità només té al davant Marc Rubín de Celis (118), que igualarà a Melilla, i Sutina (179). A més del màxim anotador de la història, Feliu és també el líder en rebots, amb 473, i en valoració (1.042).

tracking