SEGRE

DEPORTES_LUNES

Messi, el rei dels clàssics

L’argentí és el futbolista que més vegades ha guanyat en territori blanc al segle XXI, amb nou triomfs a la Lliga, un a la Champions i dos a la Copa || Es va estrenar davant del Madrid amb 18 anys

Leo Messi s’encara amb Sergio Ramos després de ser agredit pel defensa blanc dissabte passat.

Leo Messi s’encara amb Sergio Ramos després de ser agredit pel defensa blanc dissabte passat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’última dècada, prodigiosa per al FC Barcelona, ha deixat grans èxits que sempre quedaran en el record, sobretot davant de l’etern rival. I és que en els últims anys el Barça s’ha atipat de fer-ho al Bernabéu. I, si en la majoria d’aquests partits hi ha un denominador comú, aquest és Leo Messi.

Messi va debutar en un clàssic de la Lliga amb 18 anys i 148 dies. Va ser el 19 de novembre del 2005 al Bernabéu (va guanyar el Barça 0-3) i des d’aleshores ja ha vençut dotze vegades en territori blanc, el futbolista que més vegades ho ha fet durant aquest segle XXI (nou a la Lliga, dos a la Copa del Rei i una a la Champions).

Leo va viatjar amb la seua família ahir a la Cerdanya, ja que l’equip no torna a entrenar-se fins demà

El segueixen Gerard Piqué i Sergio Busquets, amb onze. De fet, en la llista dels jugadors que han guanyat més vegades al Bernabéu, cal baixar fins a la posició número catorze per trobar un futbolista que no hagi vestit mai la samarreta del Barça. És Gabi, de l’Atlètic de Madrid, amb cinc triomfs entre Lliga i Copa.

Després de la victòria al Bernabéu (0-1), el tècnic blaugrana Ernesto Valverde ha decidit donar dos dies i mig de festa, de forma que els seus jugadors no tornaran al treball fins demà a la tarda (18.00).

Per això Leo Messi ha decidit agafar-se uns dies de relax a la Cerdanya per recarregar piles. El crac argentí va penjar en el seu compte d’Instagram Stories un curiós vídeo en el qual està conduint en direcció a la seua casa a Bolvir, a la Cerdanya, on fa dos anys va adquirir una finca per passar el temps lliure amb els seus.

El més curiós és que, al vehicle, sona una cançó molt popular de Joan Manuel Serrat, el famós Esos locos bajitos, que fa referència als nens que juguen a futbol. Un dels paràgrafs més coneguts és el popular “Niño, deja ya de joder con la pelota”, que va popularitzar el cantautor en el seu particular homenatge al futbol.

Messi fa així una picada d’ull al cantautor català en el seu viatge a la Cerdanya, on diversos futbolistes tenen també una casa, com Gerard Piqué.

Borrell critica Piqué pel judici del procés El ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Josep Borrell, va assegurar ahir amb referència a Gerard Piqué que “hi ha futbolistes que saben molt de dret i que opinen del que va passar i el que va deixar de passar” a Catalunya abans d’iniciar-se el judici pel procés al Tribunal Suprem. Borrell es va expressar així en una entrevista a La Sexta. D’altra banda, el periodista Carlos Herrera s’ha fet enrere en les seues acusacions a Gerard Piqué, a qui va anomenar “Gerardo” i “cretí” per haver-se referit dimecres passat al judici dels polítics i líders independentistes empresonats. El central del Barça va citar directament Herrera a la zona mixta del Santiago Bernabéu després del 0-1 davant del Reial Madrid i ahir va ser el periodista qui li va demanar perdó al seu compte de Twitter. “Crec que Gerard Piqué té raó. No s’han d’utilitzar aquestes paraules. Exerceix la seua llibertat d’expressió i anàlisi sobre fets concrets. Per això li prego que em disculpi.”

tracking