ATLETISME COMPETICIONS

La Marató de Barcelona polvoritza els seus rècords

Més de 17.500 atletes van prendre la sortida

Lleida va tenir una nombrosa representació a la Marató de Barcelona 2019.

El fondista etíop nacionalitzat per Bahrain Alemu Bekele, amb un temps de 2h06:04, i la jove etíop de 23 anys Kuftu Tahir, que va parar el cronòmetre en 2h24:44, van batre aquest diumenge els rècords de la Marató de Barcelona que va reunir un total de 17.500 corredors a la sortida i que va presentar un circuit urbà renovat.

Bekele va polvoritzar en més d’un minut la marca anterior de la prova, en poder del kenià Jackson Kotut des del 2010 (2h07:30), i al seu torn en categoria femenina Tahir, de 23 anys, va rebaixar en 20 segons l’anterior registre que la keniana Helen Bekele va firmar el 2017 (2h25:04). Després de Bekele, en segona posició masculina va arribar l’etíop Abebe Negewo (2h06:49), rebaixant en gairebé dos minuts la seua millor marca en la distància.

El tercer calaix del podi va ser per al kenià Anthony Maritim, amb 2h.06:54. En categoria femenina, Tahir va entrar a meta seguida a 36 segons per la keniana Josephine Chepkoech (2h25:20), i la també keniana Joy Kemuna va ser tercera amb un temps de 2h25:35.