EL MILLOREL PITJOR

A quarts amb golejada

El Barcelona supera el Lió i és l’únic equip de la Lliga a la següent ronda de la Champions || Messi, amb el seu segon gol, va sentenciar un partit en què també van marcar Coutinho, Piqué i Dembélé

Leo Messi celebra amb el seu company Luis Suárez el primer gol de la nit davant el Lió.EFE

Dos gols i dos assistències de Messi van acabar ahir amb la resistència del Lió, que va acabar sent golejat pel Barça (5-1), i es va classificar per dotzena vegada consecutiva per a quarts de la Champions, on serà l’únic representant de la Lliga. El Barça, que dominava al descans per 2-0, es va complicar la vida a la represa i, després d’un gol de Tousart que no hauria d’haver pujar al marcador, ho va passar realment malament abans que el davanter argentí aparegués per liquidar el duel.

Es respirava una d’aquelles grans nits al Camp Nou i el Barça no va decebre en l’arrancada. Endollat des del xiulet inicial, va posar la cinquena marxa al xoc tot just començar i va posar setge a la porteria defensada per Lopes, disposat a resoldre l’eliminatòria per la via ràpida.

Després d’anotar el tercer, Leo va fer dos assistències perquè marquessin Piqué i Dembélé

Sense Dembélé, que va començar a la banqueta, Valverde va tirar d’un onze de manual a la recerca de la classificació. Génésio, en canvi, va sorprendre alineant una defensa amb tres centrals.

Semblava que el conjunt blaugrana convertiria ràpidament en anècdota el 0-0 del partit d’anada. Messi ja va posar a prova, tot just començar, Lopes, que va enviar a córner un xut de l’argentí, que inauguraria el marcador, al 18’, marcant a l’estil Panenka un penal de Denayer a Luis Suárez. Les coses empitjorarien per als francesos després d’un xoc entre Coutinho i Lopes, que va deixar commocionat el porter del Lió, que va abandonar desolat el terreny de joc passada la mitja hora. Abans de deixar el lloc a Gorgelin, el porter portuguès encara va tenir temps de treure una mà per desviar una rematada de Luis Suárez i d’encaixar el 2-0, que el mateix jugador uruguaià va regalar a un Coutinho a la recerca de la redempció futbolística. El conjunt francès va intentar escapolir-se de la pressió blaugrana amb un parell d’arribades a la contra que van acabar amb els xuts desviats de Ndombelé i Moussa Dembélé. A l’altra àrea, Gorgelin es va estrenar endevinant la intenció de Messi en un mà a mà, encara que a punt va estar d’encaixar la tercera diana de la nit abans del descans, després de l’enèsima jugada de Suárez, incansable durant el xoc d’ahir i que robava la cartera a la defensa francesa abans de creuar massa l’esfèrica.

Messi la va tenir de nou a la represa, però la una vaselina sobre la sortida de Gorgelin la va treure Marçal sota pals. Va ser-hi més a prop que mai el tercer gol dels blaugrana. Tot i així, va ser el Lió el que va fer un pas endavant i va començar a jugar més al camp rival, conscient que el guió del matx només podia fer-lo miques amb un gol. De fet, el seu tècnic havia avisat dimarts que havien d’arriscar en algun moment. Fekir, l’estrella dels gals i que no va poder jugar l’anada per sanció, va aparèixer per fi als 55 minuts del duel, amb un xut desviat des de fora de l’àrea. Tres minuts després, Tousart rematava a gol, amb la dreta, un mal rebuig de Sergio Busquets. El VAR va revisar la jugada, que havia començat amb Marcelo en posició molt dubtosa i amb una falta claríssima del mateix Marcelo a Lenglet. Malgrat tot, el polonès Marciniak va acabar donant validesa al gol i el 2-1 va pujar al marcador.

La diana dels visitants va desconcertar encara més el Barça, asfixiat per la pressió francesa i tement una nova sorpresa en la ronda de vuitens. L’equip visitant va començar a somiar donar la campanada, com ho han fet altres equips no favorits, i Fekir va rematar alt a la recerca del 2-2. Coutinho va tenir el tercer gol local, però va disparar molt forçat després de superar Gorgelin abans que fos substituït per Dembélé, que Valverde no va voler reservar gaires més minuts a la banqueta malgrat les seues molèsties físiques. I llavors va aparèixer el 10, com sempre, per rescatar el Barça en els moments més complicats. Quan quedaven 12 minuts per al final, Messi va conduir una contra i en el seu eslàlom trencava la cintura de Marcelo i Denayer i feia impossible l’estirada del porter de Lió per fer el 3-1 i donar tranquil·litat a l’afició del Camp Nou. Les seues dos següents intervencions van ser dos assistències a Piqué i Dembélé, que van tancar el compte per al 5-1 definitiu davant del Lió. Ja ho va dir el crac argentí: el Barcelona vol aquesta Champions i ahir va fer un pas més per aconseguir el seu objectiu més anhelat de la temporada.