SEGRE

ACTIVITATS ESPORT ESCOLAR

Quaranta col·legis de Lleida acolliran tallers per fomentar els valors, la diversitat i els hàbits saludables a través de l'esport

Quaranta col·legis acolliran tallers per fomentar els valors, la diversitat i els hàbits saludables a través de l’esport || Són cinc activitats teoricopràctiques

Nens d’un col·legi de Lleida practicant bàsquet en cadira de rodes.

Nens d’un col·legi de Lleida practicant bàsquet en cadira de rodes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quaranta centres educatius lleidatans acolliran aquest curs xarrades i tallers a favor de la inclusió, els valors i els hàbits saludables, que tenen com a objectiu donar un valor afegit a la pràctica fisicoesportiva que realitzen els alumnes. La Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria General de l’Esport, és qui organitza de forma gratuïta aquestes activitats als centres del Pla Català de l’Esport a l’Escola, amb la col·laboració de l’Agrupació d’Associacions Esportives Escolars.

A aquestes alçades del curs ja són vint les escoles que han fet algun dels cinc tallers que s’ofereixen, cadascun focalitzat en una parcel·la del món de l’activitat física i de l’esport. Una de les activitats és el taller d’esport inclusiu, que té com a finalitat crear consciència i comprensió respecte a les persones amb discapacitat. L’activitat consisteix en una part teòrica i una segona en la qual els alumnes podran experimentar les sensacions de practicar diversos esports adaptats.

Un altre taller és el de valors, que consisteix en una xarrada dirigida als alumnes de cinquè i sisè de Primària, amb l’objectiu d’inculcar als alumnes el valor de l’esforç que, des de la pràctica de l’esport, és un hàbit aplicable a tots els aspectes de la vida. Per la seua part, el taller d’hàbits saludables, que està destinat a nens de tercer i quart de Primària, intenta inculcar aquestes pràctiques per portar una vida sana.

Un quart taller és el d’habilitats per a la vida en equitat, que consisteix a potenciar l’autoestima i l’autoconeixement personal.

Finalment, el taller de conscienciació de l’esport i la discapacitat intel·lectual pretén que no es tracti com un tema tabú i que els alumnes es relacionin amb aquestes persones.

Nens d’un col·legi de Lleida practicant bàsquet en cadira de rodes.

Nens d’un col·legi de Lleida practicant bàsquet en cadira de rodes.SEGRE

tracking