SEGRE

AUTOMOBILISME MUNDIAL DE FÓRMULA 1

Austràlia obre el Mundial amb Hamilton com a favorit

El pentacampió tindrà Vettel com a rival i torna Kubica al cap de nou anys

Daniel Ricciardo, de Renault, l’alemany Sebastian Vettel, de Ferrari, i Kubica, de Williams.

Daniel Ricciardo, de Renault, l’alemany Sebastian Vettel, de Ferrari, i Kubica, de Williams.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anglès Lewis Hamilton, que l’any passat va igualar les cinc corones de l’argentí Juan Manuel Fangio, apunta a partir d’aquest cap de setmana, a Melbourne (Austràlia), al seu sisè Mundial de Fórmula 1, categoria de la qual es va acomiadar l’any passat l’asturià Fernando Alonso, el seient del qual a McLaren l’ocuparà a partir d’aquest any el madrileny Carlos Sainz. Hamilton, de 34 anys, va liderar el cinquè doblet de Mercedes –que va aconseguir els títols de pilots i constructors– en cinc anys, en la dissetena i última campanya d’Alonso, que se’n va anar com a doble campió mundial.

Una de les novetats de la graella és el pilot polonès Robert Kubica (Williams), de 34 anys, que torna a la Fórmula 1 nou anys després de la seua última participació l’any 2010 i després d’haver patit el 2011 un greu accident en un ral·li. “He passat bastant temps, molt temps, lluny d’aquest esport. Hi ha emocions, però per ser sincer no tinc gaire temps de pensar-hi, estic centrat en el treball. Intento aprendre al màxim possible de la nova Fórmula 1. Les coses han canviat un munt des que vaig estar pilotant aquí l’última vegada”, va explicar ahir Kubica.

El vigent campió mundial, Lewis Hamilton (Mercedes), va qualificar d’“interessant” la novetat del punt addicional que sumarà l’autor de la volta més ràpida de cada carrera en aquesta temporada. “Són 21 punts extra, així que crec que serà interessant veure com la gent intenta aconseguir aquests punts”, va manifestar el cinc vegades campió mundial (2008, 2014, 2015, 2017 i 2018) durant la primera roda de premsa de pilots, abans de l’inici dels entrenaments, que tindran lloc avui, al circuit australià d’Albert Park.

Vettel, per la seua part, veu la seua escuderia, Ferrari, més “preparada” i amb l’“esperit” i l’“atmosfera” positives per iniciar el Mundial de Fórmula 1.

Charlie Whiting, el director de carrera, mor d’una embòlia pulmonar El director de carrera de la Fórmula 1, el britànic Charlie Whiting, va morir ahir a Melbourne, a causa d’una embòlia pulmonar als 66 anys. La Federació Internacional d’Automobilisme (FIA) va anunciar ahir mateix que Michael Masi serà el director de carrera durant el Gran Premi d’Austràlia, que es disputa aquest cap de setmana i amb el qual comença el Mundial de Fórmula 1. Whiting (Kent, Anglaterra, 1952) portava més de vint anys com a director de carrera de la categoria reina de l’automobilisme, des de l’any 1997, on va arribar després d’haver treballat en els equips Hesketh i Brabham durant els anys 70 i 80, i a la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA) des de l’any 1988.

tracking