BÀSQUET LLIGA EBA

Superman Davis

El nord-americà va liderar el Pardinyes anotant 45 punts i capturant setze rebots per a un total de 67 de valoració || El líder, a dos victòries del segon

Wendell Davis va aconseguir la màxima valoració del club en EBA al superar els 45 de Xavier Mendiburu.POL PUERTAS

L’Ilerdauto Nissan Pardinyes va aconseguir la victòria número 18 de la temporada (106-80), i ho va fer en un dels encontres més importants de la temporada, davant del tercer classificat, l’UBSA, i amb quatre baixes de jugadors importants. Els de Gerard Encuentra van saltar al parquet del Barris Nord coneixedors de la importància de guanyar el partit per ampliar l’avantatge amb els perseguidors més directes, però els primers compassos del partit no van ser favorables per als groc-i-negres, que van veure com l’UBSA arribava a posar-se set punts al davant als tres minuts de joc (7-13). Va ser Wendell Davis, en el seu millor partit de la temporada, el que va liderar la reacció ilerdenca, amb dinou punts, per acabar el primer període 33-28. Al segon quart, els homes d’Encuentra van sortir amb la lliçó apresa i no van permetre que el rival tornés a prendre el control del joc. Amb una bona defensa van aconseguir ampliar l’avantatge fins arribar als 10 punts a falta de sis minuts per al descans. L’encert en atac i la serietat enrere van permetre que l’Ilerdauto marxés a vestidors amb un marcador de 55-45 i la sensació de tenir el duel controlat a falta de dos períodes gràcies a un Davis excel·lent, amb 29 punts i nou rebots al descans.

A la represa, els jugadors locals no van acusar la intensitat dels primers vint minuts. Malgrat comptar amb només set jugadors del primer equip, els groc-i-negres van tornar a agafar les regnes del xoc. Amb un parcial de 7-0 al primer minut, va deixar clares les intencions i va aconseguir arribar al final del tercer quart amb el marcador de 87-61 amb moments d’un gran joc col·lectiu. L’últim període va ser un mer tràmit en el qual els d’Encuentra van mantenir el ritme fins als últims minuts en què l’UBSA va retallar distàncies per al resultat de 106-80 final.

Després d’aquesta victòria, el Pardinyes torna a situar-se a dos victòries del segon classificat, el Mollet, i la pròxima jornada visitarà la pista del JAC Sants.

salamanca

El Perfumerías Avenida va assaltar el liderat de la Lliga Femenina després de derrotar ahir per un clar 80-53 el Girona, que cau a la segona posició. Per la seua part, el Cadí la Seu, que dissabte va vèncer l’Al-Qázeres (77-56), és tercer i afronta les tres últimes jornades amb l’objectiu de ser cap de sèrie al play-off pel títol.

Per la seua banda, l’ICG Força Lleida, que divendres va entrepussar a la pista del Canoe (65-64), manté l’onzena posició a la LEB Or amb un marge de cinc triomfs sobre la zona de descens i a dos dels llocs de play-off. L’equip de Jorge Serna rep demà (20.45, Esport3) el filial del Barça al Barris Nord. En un altre ordre, en el partit que tancava la jornada, el Bilbao no va tenir problemes al superar al Prat (93-75) i segueix a la zona alta de la taula.