SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

Al Lleida li urgeix la victòria

Rep avui amb set baixes el Castelló i obligat a guanyar després de sortir del ‘play-off’ la jornada passada i encadenar tres partits sense marcar || L’equip albinegre encara no coneix el triomf fora

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu rep avui el Castelló (Camp d’Esports, 18.00) amb la necessitat i l’obligació de guanyar si no vol continuar perdent oportunitats per ficar-se en el play-off, després de sortir de les quatre primeres places la jornada passada. L’equip blau s’enfronta a un rival que lluita per sortir dels llocs de descens i que encara no ha guanyat fora de casa.

El tècnic lleidatà Joan Carles Oliva té seriosos problemes amb les baixes, set en total i la majoria acumulades en defensa. Tanmateix, pot confeccionar un onze inicial més que decent per afrontar un matx que és com una final a falta de nou jornades per a la conclusió de la Lliga.

Fa tres jornades consecutives que el Lleida no guanya i, a més, no marca. I el que és pitjor, dos d’aquests tres partits els va jugar a casa i només va poder empatar davant del Badalona i va perdre amb l’Olot. Un balanç molt decebedor per a un equip que en la primera volta, quan es va col·locar líder del grup, tenia ínfules aspirant a l’ascens com a campió.

Oliva s’ha esforçat en les últimes setmanes a transmetre als seus jugadors el missatge que no és suficient amb mostrar una bona actitud en els partits. L’equip treballa i té bones intencions, però es troba a faltar més caràcter i determinació per tirar els encontres endavant. Sobretot, en els primers minuts en què l’equip, com ja va ocórrer en la primera volta, surt una mica ensopit i sense clavar les dents al contrari.

Davant el Lleida es trobarà un Castelló al qual també urgeix sumar de tres en tres, encara que amb un objectiu ben diferent que és el de la permanència. Els albinegres, penúltims, vénen de protagonitzar una remuntada èpica la jornada anterior a casa davant del Badalona (2-1).

Va ser la seua quarta victòria a la Lliga i venien de set jornades sense guanyar. Curiosament, l’autor del gol del triomf davant del Badalona, en el temps afegit, Jairo Cárcaba, serà avui una de les absències a Lleida per unes molèsties al pubis. El matx d’avui pot marcar un punt d’inflexió per a un Lleida que no pot perdre el tren del play-off.

Precedents històrics que conviden a l’optimismeEl Lleida Esportiu rep per primera vegada en la seua història el Castelló, un històric contra el qual sí que s’havia enfrontat en nombroses ocasions la UE Lleida. Els albinegres han visitat el Camp d’Esports a la Lliga nou vegades, gairebé sempre amb resultats favorables als blaus, amb 6 victòries, un empat i dos derrotes. De fet, en els dos últims precedents hi ha sengles victòries, per 3-0 la temporada 2010-11 i per 1-0 la 2005-06, a Segona A. Curiosament, l’última vegada que el Lleida no va guanyar el Castelló va ser la temporada 2003-04 (0-1), any en què va acabar pujant a Segona. El primer precedent de lliga va ser la temporada 1966-67, amb victòria per 3-0. Són uns antecedents que conviden a l’optimisme un dia en què sumar els tres punts és obligat. Si no ho fes, s’encadenarien quatre partits sense guanyar, tres sense fer-ho a casa i significaria que dels últims 12 només hi hauria dos triomfs, xifres insuficients per classificar-se per al play-off.

tracking