BÀSQUET LLIGA FEMENINA

El Cadí la Seu consolida la tecerca plaça

Un parcial de 22-9 al segon quart va ser decisiu || Suma la dissetena victòria i està a una del rècord històric

Irati Etxarri intenta anar-se’n del marcatge de Melita Emanuel durant el partit d’ahir al Palau.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu va consolidar ahir la tercera plaça de la Lliga gràcies a una inapel·lable victòria (79-55) amb el Bembibre, la número 17 de la temporada, amb la qual cosa se situa a una d’igualar el rècord històric que va aconseguir a la 2014-2015 amb Miquel Ángel Ortega. El partit va arrancar amb un ritme frenètic, amb constants anades i vingudes i en què el triple va ser protagonista. Dos de Kraker i Bahí van permetre a les de l’Alt Urgell doblar el seu rival gairebé a l’equador del primer període (10-5), però les lleoneses, de la mà de la russa Gladkova, van aconseguir igualar el marcador. El Cadí va asserenar una mica el joc i el va carregar a les interiors, recuperant els cinc punts de renda gràcies a Richards i Hempe, per tancar el quart amb un còmode 17-12. Va ser en el segon assalt quan el Cadí la Seu va donar l’estocada al matx. Va tancar millor el rebot a la seua pròpia cistella, va apujar un punt la intensitat defensiva i amb ràpids contraatacs va anar augmentant l’avantatge. Un parcial de sortida de 6-1 va situar la renda en deu punts (23-13) i va obligar el tècnic lleonès a parar el duel. Però el guió no va variar. Un triple de Yurena Díaz i un altre de Kraker van obligar de nou Jesús Vázquez a demanar temps mort perquè el partit se li escapava de les mans (29-15, m. 16). Les instruccions del tècnic tampoc van tenir l’efecte desitjat perquè el Cadí era una piconadora. Després de dos tirs lliures de Gladkova, de llarg la millor del seu equip, un altre de parcial de 8-1 va elevar l’avantatge fins als 19 punts (37-18), reduït a 18 al descans (39-21). Tot just tornar dels vestidors, el Cadí va establir un altre màxim avantatge, ara de 23 punts (44-21), gràcies a un triple de Yurena i una cistella de Hempe.

El partit estava ja liquidat i les urgellenques van abaixar un punt la intensitat i van permetre que el Bembibre tornés al xoc amb un parcial de 0-7 al final del tercer quart (53-38). Encara va reduir més el desavantatge el quadre lleonès en l’últim assalt i es va situar a 14 (58-44) just després que les lleidatanes haguessin recuperat els 20 de renda només començar (58-38), amb una cistella de Richards i un triple de Yurena. Bernat Canut, que no volia cap sobresalt, va parar el partit i l’equip va recuperar la millor versió. Liderat per Richards, que va vorejar les dobles figures (15 punts i 9 rebots), i Vilaró, les dos amb 20 punts de valoració, el Cadí va segellar el triomf, el dissetè de la temporada.

L’equip, que va doblar el rival en valoració, va capturar nou rebots més i va repartir 17 assistències

El tècnic del Cadí va reconèixer que el segon quart va ser clau en la victòria, sobretot quan el seu equip va millorar en defensa i no va concedir tantes facilitats, la qual cosa “ens ha permès córrer i fer el nostre joc. Hem jugat un bon partit i ja som una mica més a prop de l’objectiu”.

Canut: “El repte que ens hem marcat és acabar a la tercera plaça” Bernat Canut es va mostrar al final del partit molt satisfet amb el treball de les seues jugadores i per la victòria, que l’atansa una mica més a la tercera plaça anhelada i al rècord de 18 triomfs. “No penso en el rècord, el que vull és acabar tercer. Aquest és el repte que ens hem marcat perquè seria molt important. És molt fàcil dir que estem fent una gran temporada, però no ens conformem amb això, volem continuar sent ambiciosos i no quedar-nos allà”, va assenyalar.