SEGRE

FUTBOL INTERNACIONAL

Triomf i festa a Girona

Catalunya s’imposa a Veneçuela, liderada per Piqué i amb protagonisme lleidatà, ja que va anotar un gol Bojan, van debutar Milla i Cardona, i va arbitrar Estrada || Van ‘venjar’ l’Argentina de Messi

Els jugadors de la selecció catalana posen amb el trofeu conquerit entre una pluja de confeti.

Els jugadors de la selecció catalana posen amb el trofeu conquerit entre una pluja de confeti.FCF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tan sols tres dies després de donar la sorpresa al batre Argentina a Madrid, la selecció veneçolana es va veure sorpresa per la de Catalunya, que es va imposar per un ajustat 2-1 a l’amistós disputat ahir a la nit a l’Estadi Municipal de Montilivi, el feu del Girona Futbol Club. Hi va haver un gran protagonisme lleidatà, ja que Bojan va anotar el primer gol de la selecció catalana, que suposava l’1-0, i van debutar els davanters Pere Milla i Marc Cardona. A més, un altre lleidatà, Xavier Estrada Fernández, va ser l’àrbitre encarregat de dirigir el partit.

Liderada per un omnipresent Gerard Piqué, la selecció catalana va sotmetre la veneçolana a través de la possessió de l’esfèric. Rafael Dudamel tan sols va introduir quatre canvis respecte a l’onze que divendres es va imposar a la desubicada Argentina de Leo Messi al Wanda Metropolitano (1-3), però l’equip sud-americà, el 32 classificat de la classificació FIFA, no va poder fer més que protegir-se i intentar percudir la defensa rival sortint al contraatac.

Amb tot, malgrat veure’s incapaços d’aconseguir el control dels temps del partit, els visitants van ser els que van estar més a prop d’estrenar el marcador a la primera meitat. Jhon Murillo i Roberto Rosales podrien haver avançat la Vinotinto, però els pals de la porteria catalana van repel·lir els seus intents.

El partit es va animar després del descans, quan el centrecampista barcelonista Riqui Puig, tan jove com talentós amb l’esfèric als peus, va filtrar una passada a l’esquena de la defensa visitant perquè Bojan Krkic, sol davant de la porteria, anotés l’1-0. La Vinotinto va reaccionar ràpidament per mediació del que va ser un dels jugadors més destacats de tot el partit, un Roberto Rosales que al minut 58, aprofitant un greu error defensiu de Martín Montoya, va aparèixer per sorpresa per batre Isaac Becerra. Al minut 89, quan semblava que el duel s’encaminava a la tanda de penals, Javi Puado, de l’Espanyol B, va caçar una pilota morta a l’àrea i va afusellar Faríñez per anotar el 2-1 definitiu.

Espectacle i gairebé ple per donar suport a la selecció Montilivi va viure un ple gairebé absolut. A l’apagar-se els llums de l’estadi, es va presentar un espectacle de dansa i tambors, en una cerimònia protagonitzada per més de cent joves d’escoles d’Igualada, Banyoles, Anglès i Girona, que va donar inici a la festa de la selecció catalana. Els instants previs del duel, es van desplegar nombroses banderes i es va crear un gran ambient a les grades quan van sonar els himnes oficials de les dos seleccions, en especial Els Segadors, seguit amb emoció també a la llotja, en què no va haver-hi finalment el president de la Generalitat, Quim Torra.

Els jugadors de la selecció catalana posen amb el trofeu conquerit entre una pluja de confeti.

Els jugadors de la selecció catalana posen amb el trofeu conquerit entre una pluja de confeti.FCF

tracking