SEGRE

FUTBOL TRIBUNALS

Sandro Rosell denuncia la diferència de tracte processal

Respecte “a Pujol, González o Villar”, i el judici queda vist per a sentència

Sandro Rosell, acompanyat pel seu advocat Pau Molins, a l’arribar a l’Audiència Nacional.

Sandro Rosell, acompanyat pel seu advocat Pau Molins, a l’arribar a l’Audiència Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat Andrés Maluenda va denunciar ahir diferència de tracte processal amb Sandro Rosell, expresident del FC Barcelona, que ha estat gairebé dos anys pres preventiu per suposat blanqueig de capitals, respecte a imputats com Jordi Pujol Ferrusola, Ignacio González o Ángel María Villar.

“Sandro Rosell i Besolí [soci de l’expresident] han anat veient desfilar gent imputada per fets moltíssim més greus i per delictes públics. Han vist com Jordi Pujol entrava i sortia amb una fiança de 500.000 euros; Ignacio González, investigat per corrupció pública, de 400.000, i Rosalía Iglesias, esposa de Luis Bárcenas, de 200.000.” Va afegir que l’expresident de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, “va sortir al cap de quinze dies amb una fiança de 300.000 euros, mentre que Rosell i Besolí han estat vint-i-un mesos a la presó. La tesi del fiscal no té cap suport probatori i la prova més evident és la diferència de tracte que hem percebut abans del judici i després del judici per terceres persones”, va afegir.

“La gent no arriba a entendre com el fiscal segueix acusant i sol·licitant penes tan elevades. Fins i tot els que segueixen convençuts que Rosell va pagar comissions a Teixeira –expresident de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF)– han entès que si aquella conducta no era delictiva, el que correspon és una sentència absolutòria”, va afegir. Maluenda va al·legar que no consta que Teixeira estigui sotmès a procediment judicial al Brasil i va afegir que s’ha acreditat que la CBF no va resultar perjudicada sinó beneficiada pels contractes investigats.

L’Audiència Nacional va deixar ahir vist per a sentència el judici contra Sandro Rosell, el seu soci Joan Besolí; l’esposa de l’expresident, Marta Pineda, i tres presumptes testaferros per als quals el fiscal ha demanat penes d’entre un any i mig i sis anys de presó per suposats delictes de blanqueig de capitals i grup criminal.

tracking