El Cadí s'assegura ser tercer

Gràcies a la victòria a Zamora i a la derrota del Gernika, així que s’enfrontarà al Gipuzkoa en els quarts del ‘play-off’ || Gran triomf coral, amb set jugadores amb dobles dígits en valoració

Maria Aijanen, que va aportar quatre punts en els quinze minuts que va estar a la pista, intenta defensar la local Nelson.LA OPINIÓN DE ZAMORA

El Cadí la Seu arribarà a l’última jornada de la fase regular amb els deures fets, a l’assegurar-se ahir de forma matemàtica la tercera posició de cara al play-off pel títol, gràcies a la victòria a la pista del Quesos El Pastor Zamarat (85-96) i a la derrota del Gernika a casa davant del Gipuzkoa. Precisament, les donostiarres seran les rivals a l’eliminatòria de quarts de final que arrancarà el proper 10 d’abril.

L’equip que dirigeix Bernat Canut va quallar ahir un gran partit a Zamora, on va brillar el col·lectiu sobre les individualitats, com ho demostren les set jugadores que van acabar el l’encontre amb dobles dígits en valoració. El duel va começar molt igualat. Les de Zamora, que rivalitzen amb el Sant Adrià per una de les posicions de salvació –les castellanes, malgrat perdre i guanyar el seu rival, en depenen per aconseguir la permanència–, van carregar tot el seu joc a les interiors i allà el Cadí va patir (22-23, m.10).

A l’inici del segon quart, les urgellenques van arribar a situar-se amb fins a 9 punts de renda (22-31, m.13), després d’un parcial de sortida de 0-8, amb Aijanen i Etxarri guanyant la partida a les defensores en penetracions. No obstant, el Zamarat no va abaixar els braços i va igualar el duel superat l’equador del període (36-36), que va arribar a la mitja part amb el Cadí guanyant per 5 punts (42-47).

A la represa, una cistella de Bahí i un triple de Yurena Díaz van elevar la renda fins als 10 punts (42-52). Les de Zamora van aguantar gràcies a la base exurgellenca Stanacev, però el joc del Cadí anava guanyant en consistència i la diferència va arribar a ser de 13 punts al poc d’acabar el tercer període (60-73).

El xoc estava molt ben encarat, i encara ho va estar més després d’una sortida letal de Vilaró a l’últim quart, amb sis punts consecutius que van obligar el tècnic local a parar el partit (62-79). Encara que un triple de Madgen va frenar la sagnia, un 2+1 de Hempe i una altra cistella de Vilaró van elevar la renda fins als 19 punts (65-84), la màxima en tot el duel.

El xoc estava trencat, però el Zamarat no es va donar mai per vençut. Un parcial de 8-0 va reduir les diferències i van obligar Canut a demanar temps mort. La situació no va millorar i les castellanes es van situar a set punts (81-88). Va ser el més a prop que van arribar a estar, ja que una tècnica sobre Stanacev per protestar i quatre tirs lliures de Kraker i Yurena Díaz van acabar sentenciant una victòria que deixa el Cadí tercer de forma matemàtica, una cosa que va valorar molt positivament Bernat Canut. “És molt important perquè ens permetrà rotar les jugadores a l’últim partit i dosificar-les amb vista a l’eliminatòria del play-off contra el Gipuzkoa. Ara donarem descans a l’equip fins dimarts i a partir de dimecres començarem a preparar el duel de quarts, sense la pressió que suposaria haver de guanyar l’últim partit per classificar-nos”, va explicar.