SEGRE

AUTOMOBILISME FÓRMULA 1

El retorn del campió

Lewis Hamilton guanya el Gran Premi de Bahrain i, amb Bottas, firma un nou doblet de Mercedes || Leclerc completa el podi i Carlos Sainz va abandonar

Lewis Hamilton celebra dalt del podi la seua primera victòria de la temporada.

Lewis Hamilton celebra dalt del podi la seua primera victòria de la temporada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lewis Hamilton va guanyar ahir el Gran Premi de Bahrain, el segon del Mundial de Fórmula 1, davant del seu company, el finlandès Valtteri Bottas, que continua liderant el campionat, amb 44 punts, un més que el britànic. Els dos pilots de l’escuderia alemanya van tornar a ocupar les dos posicions de privilegi del circuit, després de fer-ho també a Melbourne, el Gran Premi que va inaugurar la temporada, però en ordre invers.

El vigent campió va guanyar al circuit de Sakhir davant de Bottas i del jove monegasc Charles Leclerc (Ferrari), que havia sortit des de la pole i que liderava clarament, fins que el seu monoplaça es va anar quedant sense potència. Leclerc va perdre, a falta de vuit voltes, el primer lloc d’una prova en la qual, gràcies a l’entrada del cotxe de seguretat en les últimes voltes, va aconseguir, almenys, salvar el tercer lloc i firmar, amb 21 anys, el seu primer podi a la Fórmula 1.

Tot i el triomf de Hamilton, és el seu company Bottas qui ostenta el liderat després de dos curses

El safety, que va entrar per la retirada, gairebé alhora, en dos parts diferents de la pista, dels dos Renault de l’alemany Nico Hülkenberg i de l’australià Daniel Ricciardo, va evitar el podi de l’holandès Max Verstappen (Red Bull), que es va haver de conformar amb el quart lloc final, davant de l’alemany Sebastian Vettel (Ferrari), i amb la tercera plaça a la general, que ocupa amb 27 punts. El debutant britànic Lando Norris (McLaren) va acabar sisè i va sumar els seus primers punts a la categoria reina, en una mala jornada per al seu company madrileny Carlos Sainz, que va tocar amb Verstappen a la quarta volta, va haver de parar a canviar l’aleró davanter, passant al fons de la graella, i va perdre tota opció, abans d’abandonar en el tram final de la carrera. Sainz encara no ha puntuat després de dos abandons.

El finlandès Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) va ser setè, davant del francès Pierre Gasly (Red Bull). I la retirada al final dels dos Renault va suposar una alegria inesperada per al mexicà Sergio Pérez (Racing Point), que va esgarrapar un punt, a l’acabar desè, darrere d’un altre debutant, l’anglotailandès Alexander Albon (Toro Rosso), que, a l’acabar novè, també va sumar els seus primers punts.

La següent carrera tindrà lloc en el Gran Premi de la Xina i serà la tercera prova del Mundial. Es disputarà el proper 14 d’abril al circuit de Xangai.

tracking