EL MILLOREL PITJOR

L'Albi es despenja

La derrota a casa situa els de les Garrigues a vuit punts del segon classificat, l’Alcarràs || El Balàfia es referma en la quarta posició de la taula i s’ajusta la lluita per la tercera plaça

Els jugadors del Balàfia Badia i Baiget pugnen pel control de la pilota amb dos jugadors de l’Albi en una acció del partit.ITMAR FABREGAT

Decepció a les files de l’Albi després de la derrota contra el Balàfia (0-2), ja que aquest partit era l’esperança dels blaugranes per mantenir-se en la lluita amb el primer i el segon classificats. Amb aquesta derrota, els de les Garrigues han de deixar de mirar cap amunt per centrar-se en els equips que vénen darrere, com el Balàfia, que s’atansen perillosament a la tercera plaça que ocupa l’Albi.

Des de l’inici, els de la capital del Segrià van deixar clares les seues intencions. Un plantejament tàctic basat en l’ordre defensiu va permetre als visitants agafar les regnes del partit i crear les primeres ocasions de perill a l’àrea local. La defensa visitant va anul·lar per complet un Albi impotent que era incapaç de crear jugades per atansar-se a l’àrea visitant.

Les úniques ocasions per als blaugranes van arribar en creacions individuals en les quals Salat va aconseguir superar la defensa, però el perill de gol va ser pràcticament nul. En el minut 21 va arribar el primer gol del matx per al Balàfia (0-1), que va augmentar encara més la impotència en els jugadors locals. Després del gol, el Balàfia va centrar encara més els seus esforços en el joc defensiu durant els vint minuts restants. La urgència del gol es va presentar en forma d’impaciència en uns jugadors de l’Albi que intentaven arribar a la meta del Balàfia per la via ràpida, una cosa pràcticament impossible, i quan van aconseguir arribar es van trobar el porter visitant, que va impedir que s’arribés al descans amb un marcador diferent al 0-1.

Després del descans, el conjunt local va semblar haver recuperat la confiança perduda en el primer temps. Els blaugranes van aconseguir arribar a la porteria del Balàfia i van tenir opcions clares per empatar fins en tres ocasions, però el porter visitant va tornar a lluir-se per evitar la igualada. Amb el pas dels minuts, el Balàfia va tornar a agafar el control del matx a partir de l’ordre defensiu, deixant l’Albi pràcticament sense opcions d’empatar. El duel va quedar sentenciat amb el segon gol del Balàfia, que va aconseguir marcar en el 89 per posar el 0-2 definitiu en el marcador.

Amb aquesta derrota, l’Albi suma la quarta en sis jornades mantenint la tercera posició, però veu com els llocs capdavanters s’allunyen a vuit punts, mentre que el Balàfia, quart, redueix distàncies.