CICLISME VOLTA A CATALUNYA

López resisteix i venç a la Volta

Formolo s’emporta l’última etapa

“Hi ha hagut guerra fins al final” - Miguel Ángel López es va mostrar orgullós del seu equip.“Hi ha hagut guerra fins al final, però l’equip estava mentalitzat per a l’última batalla. Companys com Zeits i Pello tenien molt a donar i  ...

“Hi ha hagut guerra fins al final” - Miguel Ángel López es va mostrar orgullós del seu equip.“Hi ha hagut guerra fins al final, però l’equip estava mentalitzat per a l’última batalla. Companys com Zeits i Pello tenien molt a donar i ...EFE

El ciclista colombià Miguel Ángel López (Astana) va conquerir ahir la 99a edició de la Volta a Catalunya, després de resistir els atacs del britànic Adam Yates (Mitchelton-Scott) durant la setena i última etapa, que va guanyar l’italià Davide Formolo (Bora-Hansgrohe) al circuit final de Montjuïc, de 143 quilòmetres amb final en les vuit ascensions a la muntanya de Montjuïc, port de tercera categoria.

Gràcies a un recorregut de 143,1 quilòmetres, amb sortida i arribada a Barcelona, Formolo va creuar la línia de meta al cap de 3 hores, 19 minuts i 41 segons, i avantatjava en 51 segons el mallorquí Enric Mas (Deceuninck-Quick Step) i en 53 l’alemany Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe).

A penes dos segons més tard, no va arribar l’amenaçat líder al costat del seu compatriota Egan Bernal (Sky). Així, Superman López va defensar amb dents i ungles el liderat a la general, durant una cursa que va estar marcada per una caiguda massiva a quaranta quilòmetres del desenllaç, que va obligar a abandonar diversos homes importants, com Marc Soler (Movistar Team) o Romain Bardet (AG2R La Mondiale). Al final de la jornada 45 ciclistes havien abandonat el pilot.

Amb aquest triomf, Superman López es converteix en el quart ciclista colombià que guanya la Volta a Catalunya després de Nairo Quintana (2016), Hernán Buenahora (1998) i Álvaro Mejía (1993).

Yates va atacar, juntament amb el seu germà Simon, quan faltaven vora 22 quilòmetres per a la meta, encara que López va resistir i no va cedir temps. Una empenta del campió a falta de deu quilòmetres per al final, mentre que un altre colombià, Nairo Quintana (Movistar Team), apujava el ritme juntament amb el company d’equip Alejandro Valverde, van esvair qualsevol somni de victòria d’Adam Yates. Malgrat que l’anglès va arribar a disfrutar de 25 segons de renda, la remuntada de López va tenir recompensa per consolidar-se al primer calaix del podi. A 14 segons es va quedar definitivament Yates a la segona plaça, amb Egan Bernal (Sky) tercer a 17 segons.