SEGRE

BÀSQUET LLIGA FEMENINA

El Cadí mira cap a Europa

El club assumirà el repte de jugar la Eurocup si l’equip es classifica per a les semifinals del ‘play-off’ || Ja ha trobat els 60.000 euros que necessitarà

L’equip urgellenc vol acabar la fase regular sumant la dinovena victòria.

L’equip urgellenc vol acabar la fase regular sumant la dinovena victòria.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cadí la Seu vol posar-la la cirereta a una temporada ja per si mateixa històrica amb la classificació per a la Eurocup, la segona competició continental, un objectiu ambiciós que assolirà si aconsegueix superar el play-off de quarts de final que l’ha aparellat amb el Gipuzkoa i que començarà a disputar-se la setmana vinent.

L’equip que dirigeix Bernat Canut ja ha assolit aquesta temporada dos fites sense precedents en la dilatada trajectòria del club a la màxima categoria: jugar la Copa de la Reina i acabar la fase regular en tercera posició, superant així la quarta plaça aconseguida la campanya 2014-2105, l’última en la qual va disputar un play-off pel títol de la Lliga Femenina.

Si diumenge guanya l’Araski, assolirà les dinou victòries, rècord absolut del club

En els últims anys, la Federació Espanyola ha ofert una plaça europea als equips de la Lliga, però el Cadí sempre ha declinat l’oferiment atenent que no s’havia guanyat el dret a la pista. Aquest any la situació ha fet un gir i el club ja ha comunicat a les jugadores que la temporada que ve jugaran a Europa si aconsegueixen el bitllet per a les semifinals del play-off.

De fet, fa setmanes que l’entitat busca els suports econòmics per cobrir els 60.000 euros que necessitaria per assumir la competició europea, als quals caldria sumar els 350.000 que té aquesta temporada de pressupost el primer equip.

Fonts del Sedis van confirmar ahir, en aquest sentit, que les gestions ja estan molt avançades i “pràcticament tenim coberts els 60.000 euros que necessitaríem. Les jugadores ja saben que si aconsegueixen passar a semifinals, la pròxima temporada jugaran a Europa”, van assegurar.

“Amb els anys ens adonarem del que hem assolit” El Cadí la Seu s’ha convertit en el millor equip de l’altra Lliga, la que no inclou els dos grans i inabastables de la competició, Perfumerías Avenida i Girona, en una temporada que ja es pot qualificar de somni. “En part som conscients del que estem fent, però el frenesí de la competició t’impedeix valorar-ho en tota la seua magnitud. Crec que quan hagin passat uns mesos o fins i tot anys ens adonarem realment de tot el que hem assolit”, va afirmar ahir la capitana, Georgina Bahí que, com les seues companyes, encara en vol més. Malgrat que ja tenen la tercera plaça assegurada, volen guanyar l’últim partit davant de l’Araski perquè “està en joc la dinovena victòria, que seria un rècord per al club i ens permetria arribar amb bones sensacions al play-off”, assenyala.

tracking