SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Valverde: "Encara no hem guanyat res"

Valverde diu que els tres títols en joc “estan igual de prop com igual de lluny” i no revela si farà rotacions avui contra el Vila-real || “No hi ha un escenari idoni perquè descansi Messi”

Ernesto Valverde, ahir durant la roda de premsa davant dels mitjans de comunicació.

Ernesto Valverde, ahir durant la roda de premsa davant dels mitjans de comunicació.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barcelona visita avui el Vila-real a l’Estadio de la Cerámica (21.30/Movistar Partidazo), amb la intenció d’aconseguir una nova victòria que l’atansi al títol de Lliga. Sobre això, l’entrenador blaugrana, Ernesto Valverde, va comentar que els tres títols a què aspira el seu equip aquesta temporada (Lliga, Copa i Champions) estan “igual de prop i igual de lluny”.

“Els tres igual –va respondre–. Tot depèn de petites coses, encara no hem guanyat res i tot estar per decidir. Portem un llarg camí des del juliol i ara estem en el moment culminant i és quan volem estar fins.”

Bona part de les preguntes al tècnic van girar al voltant de si aquest partit és idoni per donar descans a jugadors, davant dels imminents compromisos amb l’Atlètic de Madrid i el Manchester United. Però Valverde no va voler donar pistes i va assegurar que “mai hi ha un escenari idoni” per dosificar un futbolista com Leo Messi. “Ja ho veurem. Molta gent té posada la vista a la Champions i dissabte davant de l’Atlètic, però els punts davant del Vila-real valen igual que els de dissabte”, va recordar. El mateix discurs va utilitzar respecte a Gerard Piqué.

El tècnic va incloure tothom a la llista, excepte els centrals Jean-Eric Todibo i Jeison Murillo, i els lesionats Ousmane Dembélé, Jasper Cillessen i Rafinha. Per descomptat, Messi és a la convocatòria.

Va insistir que no creu que el d’avui sigui “un partit ideal” per als menys habituals, sinó “per guanyar”. Valverde va comentar que els rivals estan esperant “una entrepussada” del Barça per alimentar l’esperança que poden recuperar-se a la classificació. “Queden nou jornades. Cada partit és una espècie de final per a tothom, en el nostre cas per tornar a ser campions, en el seu per guanyar i allunyar-se de la part baixa. És un partit en el qual ens juguem molt”, va destacar.

Tampoc creu que els deu punts d’avantatge li afegeixin pressió. “Tenim la pressió perquè volem aconseguir el títol. No és una pressió extra, els números són el que són. Queden nou partits i si en guanyem sis, som campions, i la millor manera és anar restant partits. Haver de guanyar sis partits no vol dir que tinguem la Lliga guanyada”, va argumentar el tècnic blaugrana.

tracking