SEGRE

TEMPS EXTRA ACTIVITATS

La caminada més popular

L’onzena Marxa Popular del Segrià congrega uns 1.600 participants repartits en dos rutes, de 14 i 23 km || Aquest any es va introduir la recollida de residus com a novetat

La Marxa del Segrià sortia des del campus de la UdL a Cappont.

La Marxa del Segrià sortia des del campus de la UdL a Cappont.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Marxa Popular del Segrià va reunir ahir uns 1.600 participants en l’onzena edició. La cita, integrada dins del circuit Marxa.cat de marxes saludables de Ponent, era organitzada per Km0 Ponent i oferia dos rutes. Una de 14 km, denominada Calàndria, que portava als caminants fins als peus del Tossal de Pedrós. I una altra de 23 km, anomenada Ganga, que atansava els participants a la timoneda d’Alfés. Els dos recorreguts van pujar el Tossal de Pedrós i no presentaven excessives dificultats al marge d’aquesta ascensió.

Una de les novetats d’aquest any va ser la introducció del denominat plogging, un moviment popular iniciat a Suècia que es va aplicar ahir en la Marxa del Segrià amb la col·laboració de l’ONG Osmon. Consisteix a combinar l’esport amb la recollida de residus amb l’objectiu de deixar nets els espais per on discorria la caminada. També s’ha col·laborat amb l’Associació Nereu, els Castellers de Lleida i Aspros, a part del Gremi de Forners de Lleida.

La cita va reeditar la mateixa idea que ha aplicat des dels seus inicis, la d’oferir una marxa saludable i sostenible, per fer-la caminant o corrent, de ritme lliure, pensada per compartir i plena de valors. En aquest sentit, els objectius de la cursa són, en definitiva, promoure la pràctica saludable de l’esport i afavorir el respecte pel medi ambient.

La Marxa del Segrià sortia des del campus de la UdL a Cappont.

La Marxa del Segrià sortia des del campus de la UdL a Cappont.MAGDALENA ALTISENT

tracking