El Cadí venç el Gipuzkoa en un tercer duel agònic i que es va decidir a la pròrroga

El Cadí venç el Gipuzkoa en un tercer duel agònic i que es va decidir a la pròrroga || Un Palau de gom a gom va dur amb safata l’equip de l’Alt Urgell, que s’enfrontarà al Girona

Yurena Díaz, que va firmar un partit espectacular, és defensada per Iva Brkic.

Yurena Díaz, que va firmar un partit espectacular, és defensada per Iva Brkic.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu es va classificar ahir per a les semifinals de la Lliga Femenina després de superar (80-78) el Gipuzkoa al tercer partit de la sèrie, un duel que va haver de decidir-se a la pròrroga després d’un final boig. Les de l’Alt Urgell van remuntar al tram decisiu, però van permetre que les basques forcessin el temps extra, en què finalment es va imposar el conjunt de Bernat Canut, que tindrà el Girona com a rival a la següent eliminatòria.Els nervis es van notar als compassos inicials, ja que cap dels dos equips va ser capaç d’anotar en dos minuts, fins que Yurena Díaz va estrenar el lluminós amb un triple. Va controlar el Cadí el rival gràcies a Hempe, però el tir exterior va començar a fer-li mal i Canut va haver de moure banqueta després del 12-15 de Nystrom. Va situar Vilaró com a base i va entrar Etxarri, mentre el Gipuzkoa es col·locava 5 punts amunt abans que Bahí reaccionés amb un triple. Sense intensitat defensiva, les lleidatanes van veure com el rival aconseguia una diferència de 6 punts (15-21), però Etxarri va reduir aquest marge abans d’arribar al final del primer quart amb el 17-21.

Un triple de Westbeld va inaugurar el tercer quart, en el qual el Cadí va intentar tombar el marcador sense sort. Muguruza, tècnica de les basques, va fer un gran favor demanant temps mort amb el 21-26, ja que va propiciar la reacció urgellenca, amb Yurena Díaz i Vilaró encertades (26-28). Una cistella de Weaver va passar el torn a Canut, que va ajustar lleugerament la defensa. Aduriz va tornar a augmentar la renda fins als 6 punts, però va respondre Vilaró i Lara González va tancar un primer temps que no convidava a l’optimisme, amb massa imprecisions, pròpies del segon partit de la sèrie (28-34). Nova sortida en fals del Cadí després del pas pels vestidors, amb Nystrom i Brkic augmentant la màxima diferència fins als 11 punts (28-39). Canut va mantenir la calma i les lleidatanes van tornar a trobar Hempe i Etxarri, que va reduir les diferències amb quatre punts consecutius. Però Nystrom seguia castigant el cèrcol amb llançaments alliberats i el conjunt local era incapaç de retallar un marge que se li feia més ampli del que era realment. Westbeld va posar el Gipuzkoa amb 7 punts de renda després d’un triple, però sort que va aparèixer l’encert d’una espectacular Yurena Díaz per respondre amb un nou llançament exterior i tancar el tercer quart amb un ajustat 46-50. Hi havia temps per reaccionar, però el Cadí necessitava ser més consistent en defensa, evitant llançaments fàcils de les basques. Va aparèixer Richards en el millor moment, liderant una ratxa que va posar les seues al davant (55-53), abans que Muguruza aturés el partit a falta de 6:49 per al final. La resposta va ser un parcial de 0-7 que va tancar Sarr i que va provocar el temps mort de Canut (55-60), ja que s’estava esgotant el marge d’error. El Cadí va repetir guió, amb Richards i Vilaró com a estilets, posant les locals amb el 61-60 a falta de 1:07. A més, Sarr va perdre la pilota i les lleidatanes se’n van anar fins al 65-60 a falta de 18 segons. Brkic va anotar un triple i Vilaró va respondre amb el 67-63, però Weaver va encistellar un altre tir, el Cadí va perdre la pilota i Onintza Aduriz va portar el duel a la pròrroga des de la línia de tirs lliures.

El temps extra va ser un calc d’aquest últim quart, amb les locals agafant una renda que deixava el matx pràcticament sentenciat. A falta d’un minut guanyaven per 76-68. Triple de Weaver i a tornar a patir amb un altre tir exterior del Gipuzkoa. El públic no podia creure’s el que estava veient i les basques se situaven a només dos punts. Sort que va aparèixer la fermesa de Vilaró, que va sentenciar en els últims compassos per portar el Cadí a unes semifinals històriques a l’eliminar un rival que no ho va posar gens fàcil i que va ser molt a prop de deixar les lleidatanes sense la possibilitat d’enfrontar-se al Girona en un derbi que donarà la classificació per a la gran final de la Lliga.