EL MILLOREL PITJOR

Adéu al ‘play-off’

L’ICG Força Lleida llança a la paperera les opcions que li quedaven al perdre amb el Corunya a la pròrroga || La defensa el va penalitzar a la primera part i sempre va anar a remolc

Eric Stutz va tornar a ser un dels més destacats de l’ICG.

Eric Stutz va tornar a ser un dels més destacats de l’ICG.POL PUERTAS/JAVI ENJUANES

L’ICG Força Lleida s’ha quedat pràcticament sense opcions de jugar el play-off d’ascens després de perdre dijous davant del Corunya en un partit boig, que va tenir perdut en diverses ocasions i que al final es va decidir a la pròrroga (88-90). Els de negre van anar gairebé sempre a remolc, van aconseguir forçar el temps extra amb un triple salvador de Djuran però van acabar sucumbint i acomiadant-se del play-off, la qual cosa podria ser matemàtica demà en funció dels resultats.

El primer quart va ser un festival ofensiu, en el qual les defenses van brillar per la seua absència, sobretot la lleidatana. L’encert, sobretot des de més enllà dels 6,75, va ser elevat per part d’ambdós equips, la qual cosa va portar a un marcador poc habitual, però del qual no va sortir ben parat l’ICG Lleida. Carlos Martínez va estirar per als seus el carro amb els seus triples i va liderar el marcador per una màxima renda de vuit punts abans que s’arribés a l’equador del període (4-12, m.4). Els lleidatans, que van començar a despertar-se, no van voler ser menys i també a còpia de triples van anar retallant el desavantatge. Kyei, Stutz i dos de Djuran, de nou amb la mà calenta, van evitar que el partit se’ls escapés de les mans (20-21, m.8). Però un parell de pèrdues i alguna mala decisió en atac van permetre al Corunya tornar a agafar una renda de vuit punts al final del quart (22-30). El segon assalt va ser gairebé un calc del primer, especialment en el desenllaç. Els homes de Jorge Serna van començar una mica millor i de la mà de Stutz, autor de sis punts consecutius i alguna acció defensiva de mèrit, van passar a dominar el marcador per primer cop en el partit (34-32), obligant Gustavo Aranzana a demanar el primer temps mort. Si al primer quart havia estat Martínez (13 punts) el referent ofensiu corunyès, en aquest segon va prendre el relleu Serrano, que es va fer gran sota el cèrcol per mantenir el seu equip a la superfície quan la defensa lleidatana, per fi, posava en un compromís cada atac rival.

L’ICG mai es va ensorrar i va remuntar fins a quatre ocasions desavantatges d’entre 8 i 11 punts

Un triple de Stutz, que es rescabalava del seu error en els tirs lliures de la jugada anterior, situava la màxima renda al marcador (37-34). Però responia Serrano amb dos cistelles seguides perquè el seu equip recuperés el comandament (37-38). Djuran, des de la personal, va restablir la igualada (42-42), però el partit va tornar a descontrolar-se per acabar de la pitjor manera possible per als interessos locals. Errors en les passades, tirs molt forçats i precipitats i una clara permissivitat defensiva van permetre als gallecs completar un parcial de 0-8 final i anar-se’n al descans recuperant el màxim avantatge, vuit punts (42-50).

A la tornada dels vestidors la situació no va millorar, al contrari, ja que el Corunya va elevar la seua renda fins als 11 punts (45-56). Però el retorn a pista de Djukanovic, que no havia aparegut des de l’inici del partit, va reactivar el joc de l’ICG Lleida que, amb un parcial de 9-0, va aconseguir restablir de nou la igualada en el lluminós (56-56), completant així un parcial d’11-0. Però tot el treball el van llançar per la borda els de negre en menys d’un minut. Va ser el que va tardar el Corunya a firmar un parcial de 0-9 i tornar a posar terra pel mig (56-65). Tocava aixecar-se una altra vegada, i la perseverança va tenir recompensa. No van abaixar els braços i van continuar treballant. Amb Djuran un altre cop d’estilet, els lleidatans es van situar a només un punt del rival (67-68), que no acabava de trencar el partit. Cada escomesa gallega tenia la ràpida resposta dels de negre, que volien aferrar-se al somni del play-off. Amb 76-77, Chapela i Stutz van tenir l’oportunitat de capgirar el marcador però van errar sengles triples. Tampoc no va encertar Jeff Xavier a sentenciar i va permetre a Djuran, gairebé sobre la botzina, anotar un triple que forçava la pròrroga, del tot merescuda pel seu esforç.

Però en el temps extra va seguir la mateixa tònica. El Corunya va prendre la davantera amb un 0-6 inicial i de nou a remolc. Tot i així, l’ICG va tenir opcions. Quintela, amb 87-90, va anotar un tir lliure i va anar a fallar el segon per recuperar la bola i forçar una altra pròrroga, però la sort aquesta vegada va ser esquiva al gallec, que va acabar entre llàgrimes. No era per a menys, s’esfumava el play-off per a l’ICG Força Lleida.