SEGRE

FUTBOL INTERNACIONAL

Detinguts el president i el secretari de la Federació Andorrana

Per un presumpte delicte financer i econòmic

Agents de la policia d’Andorra custodien la Federació.

Agents de la policia d’Andorra custodien la Federació.DIARI D’ANDORRA/ FERNANDO GALINDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diverses persones relacionades amb la Federació Andorrana de Futbol (FAF), entre les quals el president, Víctor Santos, i el secretari, Tomàs Gea, van ser detingudes ahir en el marc de l’operació batejada com a Cautxú, i dirigida per la Batllia, per presumpte delicte financer i econòmic. La policia d’Andorra va escorcollar la seu de la FAF, així com altres domicilis per emportar-se documents per a la investigació judicial, que es troba sota secret de sumari, i també s’investiga altres persones sense vinculació amb la federació.

Segons fonts pròximes, entre aquestes detencions hi ha la del president de la Federació Andorrana de Futbol, Víctor Santos, i també el secretari, Tomàs Gea, així com algun alt càrrec de la junta directiva, per presumpta apropiació indeguda dels ajuts econòmics procedents de la FIFA i la UEFA i també per haver manipulat partits per facilitar la classificació d’alguns clubs per a competicions europees. La FAF va ser ahir custodiada per agents de la policia d’Andorra que van prohibir l’entrada a les persones que no hi estan relacionades per aquesta operació Cautxú.

L’‘operació Cautxú’ investiga els ajuts per part de la FIFA i UEFA, així com presumptes manipulacions

L’entrada de la policia a la seu de la Federació, situada al carrer Bisbe Tomàs d’Escaldes-Engordany, va sorprendre molts dels habitants de la ciutat, que van veure com aquesta impedia l’entrada a l’edifici durant l’escorcoll. Fonts de la Federació van assegurar que no tenen més informació relacionada amb el cas, ja que es troba sota secret de sumari, però posen en dubte qualsevol irregularitat econòmica.

En aquest sentit, van argumentar que els comptes de la FAF són auditats anualment per la FIFA i la UEFA i que mai hi ha hagut una apropiació indeguda.

tracking