SEGRE

CURSES DE MUNTANYA COMPETICIÓ

Kilian Jornet disputarà tres proves durant la temporada d'estiu

Afrontarà Zegama, Sierre-Zinal i la Pikes Peak

Kilian Jornet amb la seua filla, que va nàixer al març.

Kilian Jornet amb la seua filla, que va nàixer al març.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Kilian Jornet disputarà tres curses de muntanya durant la temporada d’estiu, després de tancar la d’hivern amb el bronze al Trofeu Mezzalama al costat d’Armin Höfl i Jakob Herrmann. El lleidatà ha triat competir en la Zegama (2 de juny), Sierre-Zinal (11 d’agost) i Pikes Peak (25 d’agost). “Les he elegit perquè són circuits molt exigents, amb molta història i on hi haurà els millors corredors del món. Fa anys que faig moltes curses durant l’estiu i aquesta vegada vull intentar centrar-me només en tres i intentar fer-ho el millor possible”, va dir Jornet. D’aquesta forma, adaptarà l’entrenament a les tres carreres de la Golden Trail Series. Amb menys circuits al calendari, el lleidatà podrà dedicar terminis més amplis d’entrenament i recuperació per rendir al màxim.

Kilian debutarà en competició a la dissetena edició de Zegama, una prova que ha guanyat en vuit ocasions. Es tracta d’una carrera que l’apassiona per l’abrupte recorregut i el pas per la cresta de muntanyes basques, un paisatge acompanyat de pluja i fang que afegeix emoció a la competició.

Les tres proves formen part d’un calendari que completaria la final, que aquest any es corre al Nepal

L’atleta també té experiència a Sierre-Zenal, una competició que ha guanyat sis vegades, i a la Pikes Peak, una marató en la qual també compta amb un triomf. Però és una carrera que Jornet no disputa des de l’any 2012 i que amb els 4.000 metres de desnivell amb què compta posarà a prova la capacitat d’adaptació dels atletes.

Amb aquests tres objectius, Jornet acabarà de preparar la temporada a Noruega, on resideix, abans de viatjar el primer cap de setmana de juny a Euskadi. En cas que aconsegueixi classificar-se, Jornet també participarà en la final de les Golden Trail Series, que es disputaran al Nepal.

tracking