Cicatritzen ferides

El Barça comença a oblidar la desfeta d’Anfield amb un triomf gris sobre el Getafe amb gols d’Arturo Vidal i de Djené en pròpia porta després d’una jugada de Messi, que ni tan sols el va celebrar || Coutinho, xiulat com a culpable de l’eliminació, es retira lesionat

Els jugadors del Getafe van fer el passadís al Barça com a campió de Lliga.

Els jugadors del Getafe van fer el passadís al Barça com a campió de Lliga.EFE

Un gol d’Arturo Vidal al primer temps i un altre de Djené en pròpia porta al minut 89, després d’una acció de Messi que ni va celebrar, van liquidar la Lliga al Camp Nou, en el primer partit després del desastre d’Anfield. Avorriment sense futbol, absentisme a les grades i alguns xiulets, gairebé tots per al brasiler Philippe Coutinho, centre de pràcticament totes les crítiques per l’eliminació de la Champions.

L’equip que fa una setmana va ser victorejat pels aficionats a l’aconseguir la copa de LaLiga s’enfrontava al morbo per com seria rebut després de l’inexplicable 4-0 amb el Liverpool. Els decibels del Highway to hell, d’AC/DC, la sintonia amb què el Camp Nou saluda la sortida dels barcelonistes, van tapar els primers xiulets. Quan la pilota va començar a rodar, tot va quedar més clar, i Coutinho va ser el centre de les ires del públic.

Part de l’afició va recriminar d’inici l’equip amb xiulets, que després es van focalitzar en Coutinho

A poc a poc, el matx es va anar desemmandrint, amb un equip que sabia al que jugava i un altre de disposat a passar de la millor manera el tràmit. I això que Ernesto Valverde va posar el seu millor equip al camp, tret de Cillessen, que necessita minuts per jugar la final de la Copa del Rei contra el València. Els de José Bordalás, que va haver de veure el partit des d’una cabina de premsa per la seua sanció, van jugar molt concentrats. Van avisar per mitjà d’Ángel i Jorge Molina, que va arribar a marcar, però al qual el VAR es va encarregar d’anul·lar el gol per fora de joc. El Barça va tardar 36 minuts a rematar a porta, per part de Rakitic, i tres més a obrir el marcador. Una falta servida per Messi, pentinada per Piqué, salvada per David Soria i reblada per un atent Arturo Vidal. A la segona part, el Barça va ser molt millor, va arraconar el rival i si no va marcar va ser per les grans intervencions del porter rival, que va salvar un mà a mà amb Messi (55’) i una rematada a boca de canó de Malcom (60’). Poc després, Coutinho, el principal assenyalat de les misèries del Barça a Europa, se’n va anar lesionat per acumular més penes i podria afegir-se a Luis Suárez a la llista de baixes de Valverde per a la final de la Copa del Rei contra el València al Villamarín de Sevilla en tot just un parell de setmanes.

Un mà a mà del del planter Abel Ruiz, substitut de Coutinho, va ser el pròleg de la rematada de Molina al pal que hauria pogut canviar la destinació europea del Geta. Però al límit del minut 90 va arribar el segon gol del Barcelona que va liquidar el duel. El va marcar en pròpia porta el togolès Dakonam Ortega Djené, després d’una combinació de Messi dins de l’àrea amb Sergi Roberto que va segellar una victòria blaugrana que ajuda a mitigar una mica el dolor per l’eliminació europea abans d’afrontar la final de Copa, on el Barça buscarà el doblet.