SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

Segona volta nefasta del Lleida Esportiu

El Lleida ha perdut les opcions de ‘play-off’ per culpa dels seus mals números al Camp d’Esports i el rendiment a partir del gener || Ha firmat els pitjors números en dos dècades de competició

Jugadors del Lleida, abatuts a l’encaixar un dels dos gols que van rebre diumenge davant de l’At. Balears a Son Malferit.

Jugadors del Lleida, abatuts a l’encaixar un dels dos gols que van rebre diumenge davant de l’At. Balears a Son Malferit.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrenador del Lleida, Joan Carles Oliva, va explicar diumenge després de la derrota a Son Malferit que l’equip havia perdut el play-off al Camp d’Esports. Les estadístiques li donen la raó, però ha de sumar-s’hi també la desastrosa segona volta que ha fet el club, la pitjor en dos dècades i la segona pitjor des que les victòries valen tres punts, la temporada 1995-96.

El Lleida ha sumat 16 punts en aquesta segona volta, als quals afegirà els tres de regal de diumenge, per la retirada de l’Ontinyent, per assolir els 19. No firmava una xifra tan baixa de punts des de la temporada 2000-01, quan es va quedar en 11. Aquella campanya va acabar amb el descens a Segona divisió B.

Ningú o molt pocs dels jugadors que acaben vinculació rebran una oferta de renovació

Fins ara, en les set temporades com a Lleida Esportiu, l’equip sempre havia superat els 30 punts, per la qual cosa és amb diferència la pitjor segona volta de la història del club.

Amb només quatre victòries en aquesta fase de la Lliga, és també la que menys triomfs ha firmat des de la temporada 2000-01, quan únicament es van aconseguir dos victòries. En els últims vuitanta anys només hi ha hagut sis temporades amb menys victòries en la segona volta que en l’actual.

Pel que fa a les dades al Camp d’Esports, també són demolidores. El Lleida ha encaixat set derrotes davant de la seua afició en aquest curs, la qual cosa suposa la xifra més alta de les últimes tretze temporades. Per trobar un registre pitjor cal buscar-ho la temporada 2005-06, quan l’equip va perdre vuit partits a casaafició. De fet, el Lleida ha encaixat en aquest exercici tantes derrotes com en els tres anteriors (2015-16, 2016-17 i 2017-18).

També és la temporada amb més derrotes com a local en una segona tornada en els vuitanta anys d’història del Lleida, empatada amb la 2000-2001.

Quant al balanç general, els 56 punts amb què l’equip tancarà la Lliga suposen la segona temporada amb menys puntuació del Lleida Esportiu, empatada amb la campanya de Siviero, que també es va cloure amb 56. La pitjor va ser la passada, amb Gerard Albadalejo, que es va tancar amb 55 punts.

tracking