SEGRE

FESTES

Els moros desafien els cristians a Lleida

Les negociacions de pau entre les ambaixades han fracassat avui i demà diumenge lliuraran la gran batalla en la Seu Vella

Els moros desafien els cristians a Lleida

Els moros desafien els cristians a LleidaMOROS I CRISTIANS DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sonen tambors de guerra a Lleida. La que lliuraran demà moros i cristians després de fracassar aquest dissabte les negociacions de pau de les ambaixades. Encara que els dos bàndols han posat tot el seu afany en una batalla dialèctica a la plaça Paeria protagonitzada per l’humor i la ironia, amb referències a l’actualitat política, l’abanderat de la comparsa Musa ha acabat declarant la guerra als cristians, mentre reivindicava el dret a la llibertat d’expressió i els llaços grocs.

"Volem un minaret tan alt com la Seu Vella i una mesquita tan gran com la Llotja", han reclamat els moros que, davant de la negativa de l’abanderat de la casa Urgellencs, se n'han anat amb el cap ben alt disposats a reconquerir la cobejada ciutat després d’un duel d’espases.

Com cada any, les sis comparses es reuniran a la Porta del Lleó de la Seu Vella i desfilaran pel centre històric fins la Paeria, passant pel carrer Cavallers, l’avinguda Blondel i l’avinguda Madrid. A la nit, a les 21.30 hores, arribarà l’acarnissada batalla en el pont llevadís de la Seu Vella, que presumiblement tornarà la ciutat als moros.

La jornada, tanmateix, començarà a les dotze del matí amb la desfilada infantil des del Roser fins la plaça Sant Joan, on tindrà lloc el tradicional concurs de bandes de música i la proclamació de la formació guanyadora.

tracking