COPA CATALUNYA FINAL FOUR

El CB Lleida acaba tercer

Les jugadores i el cos tècnic del CB Lleida celebren el tercer lloc aconseguit.

Les jugadores i el cos tècnic del CB Lleida celebren el tercer lloc aconseguit.CB LLEIDA

El CB Lleida va posar ahir fi a una excel·lent temporada a l’aconseguir el tercer lloc a la Final Four de Copa Catalunya femenina al batre el subcampió de la fase regular, el Basket Almeda, per 57-54, gràcies a un triple final de Carla Calonge, la millor jugadora de les lleidatanes en el partit amb 26 punts i un 30 de valoració. A la final, el Viladecans, botxí del CB Lleida en semifinals, es va emportar el títol al batre el GEiEG-Uni (56-53).

El matx va començar com es va acabar, amb un triple de Calonge (7/11 des del 6,75). Els següents minuts van ser d’intercanvi de cistelles, amb un Almeda dominant a prop del cèrcol i un CB Lleida que suplia el seu desavantatge físic castigant les barcelonines al contraatac. Així, les lleidatanes es van emportar el primer parcial per 19-15.

En el segon, l’Almeda va remuntar i es va col·locar al davant amb un parcial de 0-6 a l’equador del període (21-24). El Lleida va reaconseguir i va tornar a avançar-se amb dos triples de Calonge i Clara Mas (27-24). Tanmateix, en una recta final de quart d’alternances, l’Almeda va aconseguir anar al descans amb un petit avantatge (30-33).

Després del pas pels vestidors, l’Almeda va sortir més connectat i en dos minuts ja havia aconseguit 9 punts. Però de nou Calonge va aparèixer des del triple per rescatar les seues i donar inici a una remuntada que Judit Boladeres (10 punts) va culminar en el minut final del tercer període (52-51).

A l’últim quart, el nerviosisme va fer efecte en els dos equips i el desencert es va apropiar del partit, de manera que el primer punt no va arribar fins al minut 5 de període, amb un tir lliure de la barcelonina Paula Carmona, que tornava a igualar l’electrònic. Dos tirs lliures posaven l’Almeda a dos punts a dalt a falta d’un minut (52-54). Boladeres va aparèixer llavors per tornar a igualar el duel a la primera cistella en joc del quart. En el següent atac, Calonge va anotar el seu setè triple del partit per deixar gelada la banqueta de l’Almeda. En l’última jugada de l’encont, la barcelonina Guerrero va tenir el triple per forçar la prorroga, però la pilota no va entrar.