Exhibició dels Màrquez

Marc guanya amb autoritat en MotoGP i augmenta el marge al capdavant del Mundial || Àlex suma el primer triomf de l’any en Moto2 i és quart a la general

Marc Màrquez va aconseguir a Le Mans la victòria 300 per a Honda a la cilindrada gran del Mundial, mentre que per al de Cervera va ser la 47.REPSOL MEDIA

Marc i Àlex Màrquez van firmar ahir el seu tercer doblet en la història del Mundial després d’imposar-se en les seues respectives proves de MotoGP i Moto2 a Le Mans, i van repetir la gesta del 2014, quan van ser capaços de guanyar la mateixa prova en dos categories. Ho van fer de forma seguida a Montmeló i Assen, encara que fa 5 anys Àlex competia en Moto3.

Marc va aconseguir el triomf, tercer del Mundial i segon consecutiu, davant de les Ducati d’Andrea Dovizioso i Danilo Petrucci, resultat que el va consolidar en el liderat de la categoria reina. El pilot de Cervera va aconseguir el seu triomf 47 en MotoGP i va igualar la marca de Jorge Lorenzo. Va ser a més la seua victòria 73 al campionat i la 300 d’Honda en la cilindrada gran. Malgrat algun problema a la sortida, Màrquez va mantenir la posició de privilegi, que li va permetre obrir un petit buit, mentre que Cal Crutchlow (Honda) marcava la volta ràpida. Les Ducati de Jack Miller, Petrucci i Dovizioso van sortir a la caça del lleidatà. De fet, Miller va arrabassar el liderat a Marc a la cinquena volta, un miratge que es va esfumar dos tombs després. La carrera s’acabava a la vuitena volta per a Maverick Viñales, quan Pecco Bagnaia se’l va carregar. Amb Màrquez com a líder i firmant la volta ràpida a l’onzena, Miller i Dovizioso lluitaven per la segona posició, amb Rossi aguantant a la quarta els atacs de Petrucci, mentre que Pol Espargaró era al capdavant d’un trio que completaven Franco Morbidelli i Crutchlow, amb Jorge Lorenzo a la novena plaça. Tito Rabat es va haver de retirar amb la cadena de la transmissió secundària de la moto trencada. La carrera havia perdut cinc protagonistes, ja que Karel Abraham va veure la bandera negra per tornar a pista just abans que passés el líder, la qual cosa sí que va fer Joan Mir. Volta rere volta l’avantatge de Màrquez es va anar consolidant, sense que hi hagués canvis a les posicions dels seus perseguidors, tret del cas de Fabio Quartararo. El francès va tardar a reaccionar, però va començar a remuntar per avançar Takaaki Nakagami, Àlex Rins i fins i tot Jorge Lorenzo, abans de completar la distància de carrera, en la qual també va marcar la volta ràpida en el seu vintè gir, amb 1:32.355, per ser vuitè. Finalment van ser les dos Ducati oficials les que es van colar al podi, amb Dovizioso segon davant d’un Petrucci que se’n va anar llarg quan va provar d’avançar-lo, un resultat que no va impedir que Màrquez consolidés el seu avantatge al capdavant. Pol Espargaró va completar una sensacional carrera al ser sisè, mentre que Rins va acabar desè, just al davant de Jorge Lorenzo.

Els germans havien guanyat abans en dos categories, el 2014 a Montmeló i Assen

D’altra banda, Àlex Màrquez va liderar el podi estatal en Moto2 al costat de Jorge Navarro i Augusto Fernández. El de Cervera va aconseguir el seu vuitè triomf en el campionat, quart en Moto2. El lleidatà no pujava a dalt de tot del podi des de Japó 2017. Luthi va sortir com una exhalació per sorprendre Navarro, Màrquez i Xavi Vierge. El suís va liderar la carrera durant tres voltes, però Màrquez va esperar la seua oportunitat per superar-lo a la quarta volta i començar a marcar el seu propi ritme, mentre que Vierge també donava bon compte de l’helvètic. Simone Corsi, que va sortir molt enrere, va agafar el ritme de la cursa i en tot just sis voltes ja estava darrere dels dos pilots de l’Estrella Galicia 0,0 per superar finalment Vierge. El liderat d’Àlex va començar a perillar i, també la posició de Vierge, que va ser superat per Navarro, encara que poc després liva tornar l’acció al pilot valencià en un grup que, llavors, ja formaven 9 pilots.

Abans d’arribar a l’equador de la carrera eren quatre al capdavant de la prova i, d’aquests, Àlex Màrquez, amb un avantatge de gairebé segon i mig respecte a la resta, anava camí de la victòria. El pilot lleidatà va consolidar una victòria que ha tardat 26 Grans Premis a arribar, mentre que Augusto Fernández va aprofitar un error de Jorge Navarro per superar-lo, marcar la volta ràpida i nou rècord de la categoria. Al final, l’objectiu de Fernández va ser estèril amb Màrquez destacat per imposar-se amb autoritat mentre que a l’últim gir Jorge Navarro va arrabassar el rècord de volta ràpida i la segona plaça. Xavi Vierge, superat en les últimes voltes pel sud-africà Brad Binder, va ser cinquè, amb Iker Lecuona a la novena posició. Des de Japó 2017, que va ser precisament l’última victòria de Màrquez a la categoria, cap pilot estatal no aconseguia el triomf a la categoria, acabant així amb la sequera.