SEGRE

BÀSQUET SELECCIÓ

Gasol no anirà al Mundial però no renuncia a Tòquio

Diu que es va operar “per seguir jugant al màxim nivell” || Els Bucks van perdre ahir contra els Raptors de Marc i la final està empatada

Pau Gasol.

Pau Gasol.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pau Gasol, actualment als Milwaukee Bucks, va confirmar ahir que a causa de la lesió al peu, de la qual va ser operat el passat 10 de maig, no podrà anar al Mundial de la Xina d’aquest estiu, però va deixar clar el compromís amb la selecció i el desig d’arribar als Jocs de Tòquio el 2020. El de Sant Boi va deixar clar que serà un estiu “difícil” per a ell. “M’hauria agradat estar amb la meua selecció, amb els companys. Per a mi, la selecció sempre ha estat molt important i estic molt orgullós de competir-hi i lluitar per aconseguir èxits a nivell internacional”, va recordar. El pivot dels Bucks ja pensa en la següent cita, els Jocs Olímpics de Tòquio a l’estiu del 2020. “Tant de bo ens classifiquem per als Jocs i l’any que ve pugui estar amb l’equip”, va augurar.

Pau es va sotmetre el 10 de maig passat a una cirurgia per reparar una fractura per estrès a l’os navicular del peu esquerre, una lesió que li ha impedit acabar la temporada i que, amb gairebé 39 anys, ha propiciat que apareguin rumors sobre una retirada que té descartada. “Aquesta operació és precisament per continuar jugant a bàsquet al màxim nivell. Espero que la temporada que ve estigui plena de salut, que pugui competir i ajudar l’equip sigui on sigui”, va assegurar el català.

El jugador dels Bucks veu “normal” que hi hagi “certes especulacions” per l’edat. “Molts a la meua edat ja estan retirats, però també hi ha casos de jugadors com Vince Carter o Kareem Abdul-Jabbar que han jugat fins a edats més avançades. És una possibilitat per la qual segueixo lluitant. M’encanta el que faig, m’encanta continuar jugant”, va confessar.

Pau va lamentar no poder estar amb els Bucks a la final de la Conferència Est contra els Toronto Raptors del seu germà Marc, que està empatada (2-2) després de la victòria ahir dels canadencs (120-102). “Està clar que m’hauria agradat enfrontar-me al Marc i als Raptors però, per circumstàncies que escapen el meu control, no ha pogut ser”, va dir.

tracking